StoryEditorOCM
SportEUROPSKO PRVENSTVO

Fantele s prvog pali na treće mjesto klase 49er u Austrij. Do kraja natjecanja ostala su dva dana...

Piše HRT Radio Zadar
3. listopada 2020. - 09:00

Četvrtog dana Europskog prvenstva klase 49er, koje se održava na austrijskom jezeru Attersee, Šime i Mihovil Fantela pali su s prvog na treće mjesto u ukupnom poretku. Još su do kraja prvenstva preostala dva dana.

Nakon odlična dva dana jedrenja (jedan dan se nije jedrilo zbog nedostatka vjetra), danas su zadarska braća zauzela 22. i 13. mjesto, što su dosad njihovi najslabiji plasmani na ovom prvenstvu.

 – Prva dva plova u zlatnoj skupini nismo napravili baš dobre rezultate, no sveukupno smo i dalje u samom vrhu tako da nećemo previše razmišljati o tome. Pet bodova smo iza prvoga, ali i pet bodova ispred petoga, što znači da su svi brodovi u malo razlike i ništa još nije gotovo. Sutra nas očekuju tri ili četiri plova i prekosutra posljednja dva. Puno je još jedrenja pred nama i jednostavno idemo iz plova u plov. Borit ćemo se da ostvarimo što bolje rezultate pa ćemo vidjeti gdje će nas to na kraju pozicionirati - rekao je za Radio Zadar Mihovil Fantela.

Do kraja EP-a ostala su još su dva dana.

Vodeće mjesto preuzeli su Nizozemci Lambriex i van Vugt (28 bodova), ispred Nijemaca Fischera i Grafa (31) te braće Fantela (33).

Vrlo dobre rezultate u ženskoj klasi 49er ostvaruje posada Jedriličarskog kluba Uskok Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi, koja trenutačno drži šesto mjesto u ukupnom poretku. Pobjedničko postolje našoj posadi trenutačno bježi osam bodova.

 U ukupnom poretku klase Nacra 17 Igor Marenić i Marija Anđela de Micheli Vitturi su 23.

19. travanj 2024 19:16