StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG

Fešta od baluna u Unešiću! Zagori u goste stiže Zadar, traži se karte više za dalmatinski derbi

Piše I. Gjergja
26. travnja 2024. - 13:54

Derbi svih derbija ove lige,  Zagora - Zadar, igra se ovo  kolo u Unešiću. Trenutno je bodovna razlika jedan bod, Zagora 59, a Zadar 58.

Oba sastava najavljuju dobru igru, dakako fer i korektnu. Oba sastava igraju dobro, Zagora u nije u 13 utakmica poklekla, a Zadar u 15, znaju samo za pobjede. Prema svemu treba doći u Unešić i vidjeti „feštu od baluna“.

Prema informacijama iz Zagore, kažu da se karta ne može dobiti „na kapaljku“. U Zadru vlada veliki interes za taj susret pa će dosta navijača u Unešić.

-U prvom redu čestitke našem domaćinu Zagori na svemu što su napravili do sada. Mi u utakmicu, „veliki derbi“ ulazimo čiste glave, svatko od mojih igrača uvjeren sam dati će svoj maksimum, bitno mi je da ne podlegnu atmosferi i ambijentu koji će biti na susretu. Idemo igrati svoju igru i sve ono što smo do sada učinili nadograditi. Neka pobjedi nogomet i bolji, kazao je trener Zadra, Marin Oršulić.

HV Posedraje na domaćem terenu dočekuju Omiš, sve je spremno za novo slavlje i tri boda. Naime, Vitezovi su u posljednje vrijeme nekoliko utakmica odigrali nekompletni, falili su im Ivan Čurjurić i Lovre Čirja, „veza“ gdje je dobro štekalo.

No, ne žale u Vitezu gdje su dali prigodu  mladim igračima da se kale. Pred sam sraz sa Omišem, trener Viteza, Ivan Šimurina je kazao:

-Konačno smo kompletni, svakako da će nam biti lakše igrati. Vjerujem, obzirom da smo dobro radili- trenirali i spremali se za ovaj susret što je pred nama da možemo uzeti sva tri boda. Biti ćemo na visokoj razini igrati i sve dati za bodove. Znam da je Omiš mlada uigrana momčad no kod nas bodova nema za nikoga pa ni za njih.

Raspored utakmica, igra se u subotu u 17 sati:

Zagora – Zadar u 17 sati u Unešiću na igralištu Borvište. Sudac: Jakov Titlić. Pomoćnici: Barić i Krajina. Delegat: Vedran Šetka.

HV Posedraje – Omiš. Igra se na igralištu Gordan Demo u Posedraju. Sudac: Mario Soldić. Pomoćnici: Štampalija i Tolić. Delegat: Zdravko Perica.

06. svibanj 2024 10:29