StoryEditorOCM
SportZAHVALA NAKON DVOBOJA BOKSAČKE SVJETSKE LIGE 

Filipi: "Presretan sam, hvala mojim Saljanima, Tornadu i svim Zadranima!"

Piše Ivica Gjergja
5. ožujka 2018. - 14:41
boks20-020318

Sve se zna o trećem kolu Svjetskoj boksačkoj ligi koja je održana u susretu Hrvatskih vitezova i Francuza u petak navečer na Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića. „Pjetlovi" su održali perje na sebi, a samo im je Saljanin Toni Filipi počupao jedno i riješio susret u srazu s Bugarinom Kristijanom Dimitrovim u svoju korist, završeno je 4:1 za Francuze.

Kada su svjetla ugašena nije bilo nezadovoljstva jer je rezultat naša realnost, a evo što je kazao izbornik hrvatske reprezentacije Leonardo Petraj:

-Znate da sam uvijek iskren, realan i objektivan. U Zadru je, što se tiče organizacije, bilo sve u najboljem redu i na visokoj razini, tu jednostavno pripadamo eliti, no boksački tu još nismo, nemamo još toliko dobrih boraca ni velikog izbora kao suparnika i tu smo u teškom položaju. No na dobrom smo putu i treba ići dalje, rekao je Petraj.

Poraženi smo u dosadašnja dva susreta od Italije i Engleske , a ovaj nastup u Višnjiku bio je prvi koji je održana u ovoj ligi u Hrvatskoj. Pa krenimo redom, ali od pobjednika Tonija Filipija. Jedinu pobjedu donio je Toni Filipi (22) koji je u posljednjoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kristijana Dimitrova u kategoriji do 91 kg u svih pet rundi. Podsjetimo da je ovo bila druga Filipijeva pobjeda u kojoj je uživalo 2.500 gledatelja, velika većina njegovih Saljana i članova Tornada. Prije ove pobjede pao je Clement Rossoa. Toni je dominirao u svih pet rundi, a u onim situacijama kada je bio izuzetno dominantan orilo se njegovo ime Višnjikom. Nakon pobjede bio je sretan, te je kazao:

-Hvala vam na podršci moji dragi Saljani, Zadrani, Tornado i svi koji ste bili u dvorani. Presretan sam što sam ostvario ovu pobjedu, koja mi je druga u ligi, upravo u mom Zadru. To se ne zaboravlja. Osjećam da mogu, ide me i vjerujem da ću i u sljedećim borbama biti na visokoj razini. Još jednom svima hvala, vidimo se nekom drugom prilikom uskoro u dahu je kazao Toni.

Hrvatski vitezovi su krenuli porazom - u prvoj borbi večeri Gruzijac u našim redovima Nodari Barbaidze izgubio je od Samuela Carmonea do 49 kg, odlukom sudaca. Filip Poturović je poražen od Samuela Kistohurrya do 56 kg. U trećoj borbi večeri Petar Cetinić 64 kg, poražen je od Hassana Amzileu iako je dobio dvije runde, Petraj je predao u četvrtoj. Edin Avdić 75. kg je pružio dobar otpor Nizaru Trimechu no jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je.

Na kraju večeri Pere Knežević, predsjednik Boksačkog saveza Zadra, čovjek oko koga se sve vrtilo ovih dana, kazao je:

-Iako nismo pobijedili, Francuzi su ipak iz gornjeg dijela boksačkog svijeta, mi idemo pomalo, ali sigurno, još jednom bih se zahvalio svima koji su došli i podržali naše u borbama. Hvala HBS, direktoru Željku Mavroviću i izborniku Pjetraju, vjerujem da nose divne uspomene iz Zadra. Uvijek ćemo im biti na usluzi, kazao je zadovoljni Knežević.

Za manje od dva tjedna na programu je ponovi susret Fighting Roosstersa i Hrvatskih vitezova u Parizu.

03. svibanj 2024 12:50