StoryEditorOCM
SportFOTO

Finale: završena malonogometna liga veterana; izabrani i najbolji pojedinci, strijelci, vratar... "Vremešni" igrači pokazali su svoje najbolje izdanje!

Piše Ivica GJERGJA
31. svibnja 2023. - 21:58

Nakon cijelogodišnjega natjecanja u dvije polusezone, jesenjoj i proljetnjoj, završeno je natjecanje „vremešnih“ malonogometaša finalnim srazom dvije najbolje momčadi, Zadranke i Sabunjara. Svaka je pokazala najviše, bile u igri najbolje i došle zasluženo do finala. Tijekom sezona nije bilo niti jednog ni grubljeg faula, a kamoli incidenta. Dečki su pokazali kako se igra te će stoga povjerenik lige i „krtica za sve“ Drago Dražević, reći:

- Ponosan sam na igrače koji igraju ovu ligu, to su zreli ljudi kojima je do natjecanja, istina jesu malo vremešni, no na parketu se bore kao lavovi. Nema izgubljene lopte, a što je najvažnije igra se fer i korektno, nema faula niti grubog ponašanja. Igrači su divni ljudi, nadam se za sljedeću godinu ojačati broj klubova u ligi. Koristim ovu priliku da čestitam svima, a posebno Zadranki na osvojenom trofeju pobjednika, kazao nam je kratko Dražević.

Dražević je u pravu, dečki su odigrali ligu izvrsno, a finale je bio „šlag na torti“. Nakon završene utakmice finala održan je onaj bitni trenutak „trećeg poluvremena“ uz prigodan domjenak, što je kod vremešnih malonogometaša na neki način tradicija, uz nogometnu priču i dobar žmul domaćeg vina.

Finale:

ZADRANKA – SABUNJAR 1:2 (0:1)

ZADAR – SD Mocire. Gledtelja 150. Suci: Krešo Zrilić-Deda i Damir Lerga. Delegat: Drago Dražević.

Strijelci: 0:1 Ješe (12), 1:1 Bašić (22), 2:1 Štulić (37).

ZADRANKA: Emilio Puzar, Alen Laznja, Jurica Šarić, Neven Šimunac 1, Goran Mikulec, Jure Čulina, Damir Štulić, Edi Bašić, Željko Lulić, Antonio Paro, Naum Batkovski. Voditelj: Branko Mičić.

SABUNJAR: Slobodan Marušić-Riba, Brane Kapović, Vedran Ješe 1, Goran Burčul 1, Jurica Vrsaljko, Jurica Sorić 1, Danilo Paunović, Drago Verunica, Marko Rogić, Lorenco Kajtazi, Frane Fatović. Voditelj: Gašpar Begonja.

Sam susret počeo je respektom i ispitivanjem slabije strane protivnika, iako se obje momčadi poznaju do u tančine. Krenule su sa najboljim sastavima. Nekako u drugoj minuti Frane Fatović kod Sabunjara pokušao je iznenaditi udarcem vratara Puzara no ovaj je izbacio loptu u polje. Redaju se prigode no zgoditka nema, i nakon toga udarce su uputili Ješe, Verunica i Burčul no Puzar je na mjestu, da bi na drugoj strani Čulina, Lulić zaprjetili Slobodanu Marušiću – Ribi, a on je bio u pripravnosti i svaku loptu, koja je išla prema njemu uhvatio. Odvažio se u 12. minuti Vedran Ješe u solo prodoru kod ekipe Sabunjara na udarac iskosa sa nekih sedam metara i pogodio svoj bliži kut za vodstvo Sabunjara, Puzar je bio nemoćan. Nakon toga igra se između dva šesterca zgoditaka nema do kraja poluvremena. Po početku poluvremena Zadranka je izašla kao druga momčad,  željna igre, a što je najbitnije sve joj je išlo od noge. Na poluvremenu ih je „prodrmao“ voditelj Branko Mičić – popili su njegovi igrači „jezikovu juhu“ i krenuli na sve ili ništa. Iz takve igre u najboljoj situaciji se našao Edi Bašić u 22 minuti i matirao Marušića za 1:1. Dominantna je Zadranka imaju više od igre, kao da su se „umorili“ igrači Sabunjara, nervozni su gube živce što su iskoristili u sam smiraj susreta igrači Zadranke i postigli preko Dade Štulić svoj drugi zgoditak za pobjedu u 37 minuti. Do kraja susreta znali su sačuvati svoj gol iako je klupa Sabunjara uvela igrača umjesto vratar, stvorila višak igrača, ali gola nije bilo. Zaslužena pobjeda Zadranke, zanimljivo da su se ova dva suparnika susreli i prošle godine i da je Zadranka pobijedili. Rekoše dva puta je dva puta!

- Sretan sam i ponaosan na dečke. Istina malo nam u početku nije išlo kako treba, no sredili smo se na vrijeme i zasluženo odnosimo pokal pobjednika. Ovo je druga godina uzastopno da trijumfiramo protiv istog protivnika. Hvala Sabunjaru na fer i korektnoj igri, a mojim igračima sve čestitke idemo dalje u nove pobjede, kazao je voditelj Zadranke, Branko Mičić.

- Čestitao bi Zadranki na osvojenom trofeju, mi nismo imali svoj dan iako smo poveli umjesto da igramo kako znamo i umijemo, mi dozvolimo poravnanje i kasnije da protivnik povede. Teško je kad su poveli iznaći mogućnost dolaska do gola. I drugo mjesto je lijep uspjeh, kratko će voditelj Sabunjara,Gašpar Begonja.

Susret za treće mjesto:

IN CONSTRUCTUM GI – MAMMA MIA 1:4 (1:1)

Strijelci: 1:0 Krizman (15), 1:1 Širinić (21), 2:1 Miletić (30), 3:1 Tadić (37), 4:1 Širinić (40).

IN CONSTRUCTUM GI: Stipe Bakić, Mate Vidaić 1, Marin Miletić, Đulijano Krizman, Duje Rodić, Antonio Surać, Elvis Šarić, Nino Surić, Mario Šendula, Dinko Baričević 1, Dejan Barčić, Kristijan Kajtazi. Voditelji: Danijel Zubčić i Luka Marinović.

MAMMA MIA: Branimir Jurčević, Dražen Miletić 1, Matija Babinni, Mate Radan, Tomislav Tadić, Branimir Pjaca 1, Željko Bušić, Ante Širinić, Roko Milutina, Petar Glavan, Ante Šarlija, Hrvoje Zanki, Ante Klanac, Vedran Preložnik. Voditelj: Marko Odvitović.

Dosta drugo su držali „graditelji“ rezultat 1:1, da bi igrači „Mame“, ovaj put su se istakli Širinić i virtuoz Miletić - Žika preokrenuli igru i bili strijelci pogodaka za pobjedu i osvojeno treće mjesto.

Najbolje ekipe i pojedinci u ligi:

Prvo mjesto Zadranka pokal i prigodni dar,

Drugo mjesto Sabunjar pokal

Treće mjesto Mamma Mia pokal,

Četvrto mjesto In Constructum GI nogometna lopta.

Najbolji vratar Emilio Puzar (Zadranka) – pokal i prigodi poklon,

Najbolji strijelac 26 postignutih zgoditaka Branko Glavan (Tenkisti) – prigodni poklon,

Najbolji igrač Ivan Bakić (Zadranka) prigodan poklon.

Pokale, prigodne poklone i darove, predali su Pegy, Drago Dražević, Gašpar Begonja koji je kapetanu Zadranke Emiliju Puzaru dodijelio pokal pobjednika sa emocijama, do nekoliko trenutaka prije bili su na parketu veliki protivnici. Usljedila je čestitka.

image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
image

Liga veterana

I.G.
25. travanj 2024 06:29