StoryEditorOCM
SportUŽARENO NA VIŠNJIKU

Fotoreport: Zadar je u dvorani Kreše Ćosića potvrdio svoje mjesto; Gorica uzaludno tražila put do koša domaćina

Piše Dražen Žura
23. svibnja 2021. - 20:08
Treća utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, KK Zadar - KK Gorica; na fotografiji Chinanu Onuaku  Jure Miskovic/Cropix

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Zadar – Gorica 85:68 (18 : 14, 24:16,30:20,13:18).

Suci: Jovović , Jurčević i Mustapić.

ZADAR: Carter (14) , Jordano (2) , Jutice(12) , Palokaj(3) , Brala, Vuković(12) , Bursać(9) , Junaković , Mavra(19) , Onuaku(11) , Planinić(3) , Kraljević.

GORICA: Majcunić(11) , Kalajžić(3) , Mašić(2) , Savić(11), Sokol(2), Pavlović , Mazalin(12) , Uljarević (14), Baković , Kapusta(13).

Svi koji su iščekivali dalmatinsko finale za prvaka Hrvatske, došli su na svoje, Zadar je na Višnjiku potvrdio svoje mjesto. I tako iz doma Krešimira Ćosića kreće serija sa Splitom tko prije do tri pobjede.

Inače, podosta mučenja na početku gledano iz zadarskog kuta, jer im je očito i dalje zvonila ona zadnja utakmica u glavi, dok je Gorica tražila put kako tricama opet zasuti koš domaćina. Istina, imali su i prvu na utakmici, Zadar se u početku oslanjao na ubačaje Chinanua Onuakua, međutim, brzo je sakupio tri osobne pa je neko vrijeme morao na klupu.

Pokušao je Veljko Mršić sniziti "petorku", ali mu taj potez nije donio ništa dobroga. Karlo Uljarević je drugu dionicu otvorio s tri poena, nešto kasnije, Kruno Mazalin i Ivan Majcunić. Zadar je do prve trice došao tek u 17.minuti, pogodio je Aleksandar Bursać, onda je ipak krenula domaća serija, kroz zrcalo svatko pomalo koja ih je u konačnici s tri poena Domagoja Vukovića odvela na 12 poena viška.

Mora se podvući kako je zadarska trica u tih dvadeset minuta bila 2/12, dok je Gorica imala 5/19. Nije puno trebalo Zadru za odlazak na plus dvadeset, Kodi Justice je započeo "tricom", potom su Dominik Mavra i Vuković povukli, opet je Justice bio precizan iz daljine i na koncu kad se razigrao Justine Carter, Zadar je imao 64:39, Gorica je padala ozbiljno, međutim, jednom Lovro Mazalin i dva puta Uljarević, spustili su na minus 22! Gosti nisu misli stati, Emil Savić i Borna Kapusta nastavili ono što su započeli sugovornici, minuta odomora trebala je donijeti mir u zadarske redove. I jest, trudila se Gorica, ali bez odjeka.

19. travanj 2024 19:39