StoryEditorOCM
SportZORANU VESELINOVIĆU VESPI DRŽAVNA NAGRADA

„Franjo Bućar“ za zasluge u sportu dodijeljena Zadraninu!

Piše Ivica GJERGJA
19. prosinca 2016. - 22:07
vespa

Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar", kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili dr. Ivo Vidović - posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.

Odbor za dodjelu državne nagrade za sport "Franjo Bučar" na čelu s Damirom Knjazom je uz tri nagrade za životno djelo odlučio i dobitnike 12 godišnjih nagrada "Franjo Bučar". U 2016. ta čast je dopala i zadarskog nastavnika tjelesne kulture iz OŠ Bartula Kašića i poznatog košarkaškog djelatnika Zorana Veselinovića - Vespu. Popularni Vespa je nagrađen za izniman doprinos u radu s učenicima i mladim košarkašima. Bio je voditelj Županijske školske lige, u ime Županijskog saveza Zadarske županije organizator je tradicionalnog turnira sjećanja na Tomislava Kneževića, a široj javnosti poznat je i kao opunomoćenik ABA lige i Hrvatskog košarkaškog saveza. Uz njega dobitnici su i Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.

Svečana dodjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2016. godinu održat će se 16. siječnja iduće godine u velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nagrade će uručiti državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i predsjednik Odbora za dodjelu nagrade Damir Knjaz.   

 

08. rujan 2024 02:22