StoryEditorOCM
SportII. DAN ADRIA TOURA

Goran Đoković pohvalio sve organizatore turnira, a posebno je istaknuo direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića; u prvom meču Ćorić pobijedio Krstinu!

Piše Dražen Žura
21. lipnja 2020. - 15:55

U posljednji, drugi dan velikog teniskog spektakla Adria Toura 2020., zakoračilo se pod pritiskom tmurnih oblaka, pa se za razliku od subote, kao glavni "rekvizit" kod gledatelja, mogao vidjeti kišobran ili pak kišna kabanica.

Zato "crnjak" na nebu iznad Višnjika odagnao Goran Đoković, član Novakove uže obitelji, koji je navukao osmijeh kod domaćina, jer je biranim riječima kazivao o zadarskoj priči....

– Sve je impresivno. Imati ovakav turnir na jednom mjestu, počevši od Novaka koji je broj jedan na ljestvici, te uz sudjelovanje drugih vrhunskih igrača, kao i organizirati sve u relativno kratkom vremenu – fantastično je! – bez zadrške ili pak uobičajene kurtoazije kazao je Goran Đoković, istaknuvši kako prenosi dojmove u ime cijele obitelji Đoković.

Stric Novaka Đokovića, jedan od važnijih kotačića u organizaciji turnira ne samo u Hrvatskoj, odnosno, Zadru nije propustio zahvaliti Nikolini Babić, predsjednici Hrvatskog teniskog saveza kao i Nevenu Nakiću, dopredsjedniku HTS-a. Đoković je napose istaknuo ulogu Denisa Karlovića, direktora ŠC-a Višnjik.

– Gospodin Karlović uradio je najviše što se moglo uraditi da uvjeti budu fantastični – s osobitim zadovoljstvom istaknuo je Đoković, kojeg je kao i mnoge druge, koji su prvi put u Zadru, očarao grad u kojeg se zaljubite na "prvi servis"!

– Publika? Odmah se vidjelo da je publika teniski nastrojena, uostalom ovdje su već bili veliki teniski mečevi. U konačnici, vjerujem da je ovaj sjajan turnir odličan početak naše suradnje jer smo svi potvrdili da je suradnja itekako moguća – zaključio je Goran Đoković.

Onda je na red došao tenis, domaća zvijezda Borna Ćorić optimistično je iščekivao ogled s Peđom Krstinom.  Kroz prvi set se doista vodila izjednačena borba, pa se prednost tražila kroz "tie break"... Bolje je prošao Ćorić! U drugi set ušlo se pod kapljicama kiše, ona dosadna, teško primjetljiva rosulja.. Umiješao se i vjetar, iznad Velebita vidjela se "bijela kapa", koja uvijek označava dolazak bure, dok se s mora valjao zapadnjak, sve skupa "malo previše" za prvi dan ljeta! I opet je "tko prije sedam" odlučivalo tko će do pobjede u drugom setu. I drugi put u meču uspješniji bio je Borna! Pljesak se razvio teniskom arenom... Nakon nekoliko riječi o pobjedi, Ćorić se osvrnuo na priču oko US Opena...

- Potrebno mi je tri dana odmora onda ću donijeti odluku. Što se pak tiče održavanja forme, kroz razdoblje u kojem se praktički nije moglo ni trenirati, snašao sam se na način da su se moji treninzi odvijali na jednom izdvojenom mjestu. I u tom vremenu sam uspio sanirati neke sitne ozljede – kazao je Ćorić.

20. travanj 2024 05:41