StoryEditorOCM
SportU MOM OKU

Gori cijela Dalmacija, svi na nogama, najluđe nedjeljno popodne pred nama, evo gdje gledati dvije utakmice godine

Piše Sport SD
2. lipnja 2024. - 17:50

Dalmacija gori, ludo je nedjeljno poslijepodne pred nama. Svi su na nogama osim, ajde, Dubrovnika. Oni mirno prate što se događa i mogu izabrati za koga će navijati. A Split, Šibenik i Zadar... Ajme.

Zrinski Osječko 1664 ili Šibenik. Mjesto radnje: Gradski vrt, Osijek. Vrijeme radnje: nedjelja 2. lipnja 2024. godine od 17.30 do 19.30. Posljednja dilema hrvatskog nogometa u ovoj sezoni večeras će biti razriješena u međusobnom obračunu klubova potpuno različite povijesti, ugleda i baštine. Jedan formalno-pravno iz Osijeka, no izvorno iz Jurjevca Punitovačkog, slavonskog sela s oko 250 žitelja koje je 1882. godine dao osnovati tadašnji biskup Josip Juraj Strossmayer i u njemu naseliti 20 obitelji porijeklom iz Slovačke, koje su do tada živjele u nedalekom i razvijenijem Čepinu i koje su svom novom selu dale ime prema biskupovu drugom imenu. I drugi, iz našeg povijesnog jadranskog grada, trećeg po broju stanovnika u Dalmaciji

Utakmicu možete uživo gledati od 17.30 sati. A izravni prijenos utakmice će biti na TV kanalu MAX Sport 1. A gledat će se i organizirano na stadionu Šubićevac u Šibeniku.

Nakon šibenske priče, selimo se u Zadar, na košarku. Večeras ćemo doznati tko je prvak Hrvatske u košarci. Hoće li domaći u grotlu Višnjika obraniti naslov ili će ‘žuti‘ iz Splita iznenaditi?

Utakmicu od 20 sati možete gledati na TV kanalu MAX Sport 1, ali i na Sportskoj televiziji, ukoliko se opet ne oduži prijenos odbojke. Naime, u 18.50 počinje dvoboj Hrvatske i Španjolske u sklopu Zlatne lige. Odbojka je i u prošlom susretu ‘pojela‘ košarku, pa sad, smirite živce.

No, kako nam javljaju, nakon drugog seta odbojke prijenos seli u Zadar i ići će dalje kombiniralo, ali uglavnom iz Višnjika. Za one koji ne stanu u dbvoranu, u Zadru će se gledati i na Narodnom trgu.

22. lipanj 2024 12:02