StoryEditorOCM
SportPREMIJER LIGA

Gospari na Višnjiku ostali na minus 18. Božić je imao dovoljno prostora za odmor na klupi, isto je vrijedilo za Lakića i Ramljaka

Piše Dražen Žura
2. travnja 2024. - 21:08
Utakmica kosarkaske Favbet Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Dubrovnik. Na fotografiji: Marko Ramljak.  Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 300. Suci: Bojan Kruljac, Marko Kustapić i Dino Vukušić.

ZADAR - DUBROVNIK 88:70 (18:16, 26:12, 26:20, 18:22)

ZADAR: Davis (5), Klarica (23), Vujačić (6), Žganec, Mazalin (6), Lakić, Mekić (7), Jambrović (15), Drežnjak (18), Božić, Ramljak (8).

DUBROVNIK: J. Vujičić, Klarić (8), Dubelj (7), Guštin (3), Kalajžić (9), Vodopija (11), F. Vujičić (6), Levi (2), Gizdavčić (11), Cvitković (13).

Ukoliko je uopće bilo upitno hoće li Zadar nastaviti golemi pobjednički niz i zadržati jedinicu na ljestvici Favbet Pemijer lige, moglo se jedino kroz prvu dionicu razmišljati na takav način. Jer je Cvitković olako dolazio do realizacije i onda se dogodio ključni trenutak, naime, Klarica je povezao dvije trice i domaćin se krenuo rezultatski odvajati.

Isti je igrač nešto kasnije s još dva ubačaja za tri poena povukao malobrojne navijače na veliki pljesak kojim se praktički najavilo ulogu najbolje igrača utakmice. I tu se moglo zaključiti priču... Ali, Dubrovčani su imali seriju 12:0.

Valja kazati kako je Božić imao dovoljno prostora za odmor na klupi, isto je vrijedilo za Lakića i Ramljaka. Istina, trudio se trener Perinčić potaknuti svoju momčad, u čemu je djelomice uspio, ako ništa drugo natjerali su Davisa na iznimnu seriju promašaja, osobito nakon minute odmora na kojoj je redovito dobivao ”odgojne mjere”! U odabiru poteza utakmice, nedvojbeno spada zakucavanje Kalajžića preko Davisa!

Gosti su osim problema na parketu, imali i nevolje s prijevozom, jer se jedan od dva kombi vozila pokvario, pa su neki igrači stigli na zagrijavanje, koje je već bilo u tijeku.

Prije početka utakmice minutom tišine odana je počast preminulom Zoranu Veselinoviću, dugogodišnjem košarkaškom djelatniku.

27. srpanj 2024 02:18