StoryEditorOCM
SportFAVBET LIGA

Drugo mjesto Tina u Hrvatskoj dokaz je da Zadar treba imati klub u Prvoj ligi

Piše Ivica Gjergja
29. srpnja 2020. - 12:44

Povijesni uspjeh za Tin i zadarski mali nogomet! Nakon trodnevnog natjecanja na završnici Favbet gradskih liga u Puli, gdje su pored tri zadarska kluba - Tina, Varoš Zara dental centra i Kontrol biroa AR - sudjelovale ekipe iz Splita, Zagreba, Osijeka, Pule i Rijeke, Tin je osvojio drugo mjesto. Okitio se titulom amaterskog viceprvaka Hrvatske, što je uspjeh i rezultat za svako divljenje i pohvalu. Ali i zahvalu igračima te voditelju, a kad se zna da su ostala dva zadarska kluba ušla u četvrtzavršnicu, zadarski majstori malog nogometa imaju razloga za veliko slavlje.

Zanimljivo, nikome iz drugih gradova nije pošlo za rukom da sve ekipe prođu tu "prvu skalinu". Ovo je stoga pokazatelj da mali nogomet u Zadru mora imati posebno mjesto pod suncem jer ima kvantitetu i kvalitetu. I, što je najbitnije, skladnu organizaciju u županijskim ligama pod ingerencijom Udruge za mali nogomet.

Baza dakle postoji, pa se uz malo više podrške i razumijevanja gradskih otaca, može igrati i u Prvoj ligi. Vjerujemo da bi u Mocirama bilo po tisuću gledatelja na utakmicama jer - Zadrani vole mali nogomet.

No, osvrnimo se nakratko na Tinov put do finala gdje se sureo s domaćom ekipom MNE Veruda.

U osmini finala Tin je za protivnika imao riječkog predstavnika Moccu. Igrači voditelja Tihe Kneževića nametnuli su se igrom i rezultatom i pala je „desetka“ u mreži Riječana. Prvo ime susreta bio je trostruki strijelac Lovre Kresović, koji je s kapetanom Tonijem Katalinićem, također trostrukim strijelcem, činio udarni dvojac. Njima su svesrdno pomagali Dino Škibola, Ante Dundović, Deni Kolega, Roko i Goran Burčul, Mario Marković - Bubo te su svladali prvu prepreku i krenuli dalje kroz turnir.

U četvrtfinalu Zadarski okršaj

Napeto je bilo u četvrtfinalu kad su snage ogledale dvije zadarske momčadi: Tin i stari rivali iz Varoš Zara dental centar. To je bilo najgore što se moglo dogoditi našim momcima jer je jedan takmac ipak morao ispasti.

Varoš je poveo preko Mate Bugarije, no igrači Tina ubacuju u brzinu više. Slušaju uputstva voditelja Tihomira Kneževića i pomoćnika Marina Kurtina te preko Markovića poravnavaju na 1:1. Borbeni, brzi i napadački orijentirani Tin dolazi do još dva zgoditka i zaključuje utakmicu zgodicima Kresovića i Roka Burčula za prolaz dalje.

Ulazak u finale na „pogon“ kapetana Katalinića

U polufinalnu Tina je čekao splitska momčadi Staklo Maas, dobro ukomponiran sastav koji ne oprašta. No tinovci su shvatili što trebaju i što ih čeka ako pobjede. Nakon promitka prvog gola kao da ih je „opalila“ triska. Svi su „mukom pali“, ali kapetan Lovre Katalinić je bio dovoljno pribran, znao je što može te je zabio tricu za miran prolaz u finale. Suigrači su ga na rukama odnijeli u svlačionicu, zasluženo su prošli u finale.

U finalu izgubili

Tin je odigrao odličan susret, skupo je „prodao svoju kožu“. Dokazao je da zna igrati, i to protiv protivnika kojg čine igrači iz raznih klubova iz inozemstvu. Objektivno nisu tinovci mogli parirati suparniku Verudai u trkačkom tempu koga su domaćini nametnuli. Pobjeda je zasluženo pripala domaćinui, ali se ipak mora reći da je ovo povijesni uspjeh Tina koji je prvi put postao viceprvak Hrvatske.

Zaslužili ste, čestitamo!

Oni su zadarski „zlatni“ i hrvatski „srebrni“!

Mario Jarmanović, Ivo Marić, Roko i Goran Burčul, Dino Škibola, Deni Kolega, Marin Kurtin, Ante Dundović, Mario Marić – Bubo, Toni Katalinić, Lovre Kresović. Voditelj Tihomir - Tiho Knežević.

 

Učinak Tina u završnici

MNK Tin je pobijedio: Macco 10:2, Varoš ZDC 5:2, Staklo Maas 3:1, u finalu su poraženi od MNE Veruda 8:4.
Tinovi strijelci su bili Toni Katalinić 7, Lovre Kresović 5, Roko Burčul, Mario Marković - Bubo, Dino Škibola po 2, Goran Burčul, Ante Dundović, Deni Kolega po 1 zgoditak

Tiho Knežević: ovo je povijesni uspjeh

Čovjek koji na svakoj utakmici daje „cijelog sebe“ za pobjedu je voditelj Tina, Tiho Knežević. S osmjehom na licu nam je kazao:
- Netko je dobro rekao da je ovo povijesni uspjeh za naš klub u njegovom dugom postojanju, ali i zadarskog malog nogometa. Biti drugi u Hrvatskoj nije mala stvar. Mi jednostavno „haramo“ gdje dođemo i ovdje smo pokazali da vrijedimo i da se sa svima ravnopravno nosimo. Valjda će netko progledati pa da i Zadar kao grad ima predstavnika u Prvoj HMNL, jer kvalitetu imamo. Čestitao bi mojim dečkima na dobroj igri i rezultatu. Budite bez brige, znat ćemo to proslaviti.

19. travanj 2024 07:32