StoryEditorOCM
SportBEZ GLEDATELJA

Gradski derbi: HNK Zadar Arbanasima utrpao šest komada!

Piše Zadarski.hr
21. studenog 2020. - 17:19

Zadar-Arbanasi 6:0 (6:0)

Strijelci: Begonja 10', Kevrić 16', Ramov-ag 19', Katuša 24'35', Zdrilić 38'

Zadar

Pinčić, Vasilj (od 59' Bugarija), Kevrić, D.Kulaš (od 8' Jurica), Delija, Jerić (k) (od 59' F.Anić), Labus, Begonja, Zdrilić, Katuša (od 70' Mustać), J.Anić (od 59' Djeveljekaj)

Trener: Josip Butić

Arbanasi

Radović, Rados, Lepur (od 53' Ćurčija), Galić, Ivuša (k), Ramov, Syla (od 80' Šarlija), Šimunović, Ljubičić (od 46' Čorak), Ćalušić (od 46' Bilaver), Čirjak (od 65' Čukelj)

Treneri: Danilo Paunović, Marin Kurtin

Današnji gradski derbi je prigodno uvršten u program obilježavanja nadolazećeg Dana Grada Zadra i sv. Krševana. Utakmica je odigrana bez prisutnosti gledatelja zbog poštivanja epidemoloških mjera. Gosti su u prvih 10 minuta visoko postavili svoju obrambeni blok ne dopustivši Zadru stvaranje prilika.

Probili su domaćini takvu taktiku gostiju i poveli u 10. minuti kad je Begonja pospremio loptu u mrežu iz blizine. Vasilj je ubacio, Jurica na drugoj stativi spustio glavom za strijelca Begonju. U 16. minuti opet ubacuje Vasilj, ovaj put iz kornera, u skoku je najviši Kevrić i pogađa za 2:0.

Raspoloženi Vasilj je u prodoru i tri minuta kasnije, upućuje udarac koji se odbija od stopera Arbanasa Ramova i završava u mreži. Katuša je danas odigrao dosta dobru utakmicu i to protiv svog bivšeg kluba čiji je član bio do 15. godine. Prvi pogodak je postigao u 24.minuti nakon što je privatio loptu na 10-ak metara od gola koja mu se odbila od grede poslije efektnog udarca Josipa Anića.

Drugi pogodak postiže u 35.minuti poslije još jednog dobro prodora Vasilja po svojoj lijevoj strani. Do kraja poluvremena se u strijelce upisao i Zdrilić nakon jednog solo prodora u 38. minuti. Rezultat prvog poluvremena bio je 6:0, a pokazat će se kasnije i konačan. U drugom poluvremenu Zadar je imao više prilika u kojima je glavni akter bio Begonja, ali istakao se gostujući vratar Radović.

Arbanasi su zaprijetili dva puta preko Šimunovića i Čorka, ali nisu uspjeli postići počasni pogodak. Zadar je ovom pobjedom pobjegao prvom pratitelju pridraškom Hajduku na 7 bodova.

U srijedu bi se trebala odigrati odgođena utakmica protiv spomenutog protivnika nakon čega ostaje odigrati još samo posljednje kolo idući vikend i otići na zimsku stanku.

26. travanj 2024 12:06