StoryEditorOCM
SportIZVUČENI PAROVI ZA PRVI KRUG KOŠARKAŠKOG KUPA:

Gradski derbi igraju Diadora i Jazine Arbanasi - tko pobijedi ide na Podravca!

Piše Ivica Gjergja
7. studenog 2018. - 22:16
KUP

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni su parovi prvog kruga Kupa „Krešimir Ćosić". U prvom krugu se natječe 12 klubova iz Prve i četiri iz Druge lige. Kako iz regija Centar i Zapad nije bilo prijavljenih klubova, tako su pravo na sudjelovanje iz Druge lige stekli KK Diadora iz Zadra, KK Podravac iz Virja i pobjednik regije Istok kojeg ćemo saznati tijekom sljedećeg tjedna.

Stoga u prvom krugu koji kreće 28. studenog sudjeluje neparan broj klubova - 15, a slijedom toga je čast direktnog plasmana u drugi krug izvlačenjem parova stekao drugoligaš sa sjevera - KK Podravac. Upravo u tome i jest čar Kupa - i najmanji se klub može plasirati visoko uz upornost, mnogo rada i malo sreće.

Na izvlačenju su bili prisutni Zdravko Vučković iz Agrodalma, Boris Gnjidić iz Dubrave, Marko Lozić iz Đakova, Luka Bujas iz Jazina Arbanasi, Alen Petrović iz Pule 1981, Miroslav Klepo iz Ribole Kaštela, Povjerenik natjecanja Dražen Jendriš te Vlatka Tomičić iz Ureda za natjecanje.

Zanimljivo da su pored ostalih parova dobivenih žrijebom izvučeno je da se gradskom derbiju sastanu košarkaši Diadore i Jazine-Arbanasa. Zna se da će pobjednik ovog susreta u drugom krugu igrati protiv drugoligaša sa sjevera KK Podravcem. Kup susret Diadora i Jazine-Arbanasi odigrat će se 28. studenog (srijeda) u dvorani OŠ „Zadarski otoci" na Bilom brigu.

Ostali parovi: Universites - Dubravnik, Rudeš - Đakovo, Dubrava - Pula, Kvarner 2010 - Zapruđe, Agrodalm - Sonik Puntamika, Ribola Kaštela - pobjednik regije Istok, Podravac slobodan. a.

 

26. travanj 2024 11:02