StoryEditorOCM
SportPORUKA UEFA-E

Grci uoči utakmice s Hajdukom dobili rigorozno upozorenje: ‘Učinite li ono što ne smijete, nećemo imati milosti!‘

Piše Sport SD
14. kolovoza 2023. - 17:21

Za ogled s Grcima pripremaju se i u Hajduku. Štoviše, nakon poljudskih 0:0, momčad Ivana Leke mora pobijediti u Solunu protiv PAOK-a ako misli proći u doigravanje kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Utakmica na stadionu Toumba igra se u četvrtak od 19.30 sati po lokalnom vremenu, a pred taj su dvoboj u PAOK-u dobili ozbiljno upozorenje UEFA-e, pišu Sportske novosti.

Krovna europska nogometna federacija poslala je jasnu poruku grčkom klubu i navijačima da se strogo moraju pridržavati sigurnosnih pravila. PAOK se u smislu pirotehničkih sredstava i divljanja navijača smatra recidivistom pa će bilo kakav novi prekršaj iz te oblasti u švicarskim odajama strogo kazniti.

- Bude li baklji, lasera i petardi, stadion Toumba za sljedeću utakmicu u Europi mogao bi biti zatvoren za gledatelje. UEFA neće imati milosti bude li na stadionu bilo ičega čemu tamo nije mjesto - parafrazirao je UEFA-ino upozorenje grčki dnevnik Ethnos.

PAOK je već kažnjen za nerede na utakmici 2. pretkola protiv izraelskog Beitara, tada je na grčku adresu stigla "čestitka" od 60 tisuća eura. UEFA je podsjetila PAOK i da ima rok kušnje od dvije godine na jednu utakmicu bez gledatelja ponove li najradikalniji navijači (Gate 4) kakav incident.

01. svibanj 2024 21:49