StoryEditorOCM
SportSVI ZADOVOLJNI

Hajduk lijepo iskoristio vrijeme u Zadru i zabio šest komada - a onda su "zadarska dica" utrčala na teren po dresove

Piše PSD
9. listopada 2021. - 19:37

Pola sata je trajao otpor trećeligaša Zadra spram Hajduka (oslabljenog izostankom reprezentativaca i ozlijeđenih, da sad ne nabrajamo), a onda su golovi potekli u mrežu Pinčića, otvorila se špina. Zasluga je prije svega Darija Melnjaka koji je u dva navrata izvanredno centrirao, to su bili centaršutevi s lijevog boka kakve odavna čekamo. A te „teledirigirane kifliće” koji ulaze u kazneni prostor, pa odlaze izvan domašaja vratara, prihvaćali su glavom najprije Diamantakos i potom Katić. Laganih 2:0 za Hajduk učas i kad Melnjak tako sjajno centrira onda i Grk zabija.

Puno razloga za zadovoljstvo publike koja diše i za Zadar i za Hajduk donio je Fossati koji je iz slobodnog udarca postigao i treći gol.

Diamantakos se ponovno upisao u strijelce početkom drugog dijela kad je njegov udarac iskosa s otprilike 12 metara donio četvrti gol Splićanima, da bi Grk na novi pogodak pozvao i Šveđanina: Kačanikliću je asistirao Diamantakos i prijateljski se punila zadarska mreža.

Da ne bi ostao na suho, eto i Mlakara, i on može Zadru zabit, iz okreta zdesna, vrlo efektno – 0:6.

Onda je izišao Subašić, a kapetan postao Dimitrov.

Na kraju su zadarska dica utrčala na igralište, u lov na dresove i autograme!

Semafor

image
Zadar i Hajduk

Zadar – Hajduk 0:6 (0:3)

Zadar. Stadion u Stanovima. Gledatelja oko 2500. Sudac Ivan Vukančić (Benkovac).

Strijelci: 0:1 Diamantakos (27), 0:2 Katić (30), 0:3 Fossati (43), 0:4 Diamantakos (50), 0:5 Kačaniklić (59), 0:6 Mlakar (72)

Zadar: Pinčić – Iličić, Jerbić, J. Buljat, Iveljić – Majić, Banović, Stojčević, Begonja, Blažević – Bačkov (od 39. Felipe). Još su igrali: A. Subašić, Delija, Šarić, Rokov, Bugarija, Protić, Vukadinović, Kurtin, Zdrilić, Pranić, Labus.

Hajduk: D. Subašić (od 76. Perić) – Škaričić (od 76. Lazar), Dimitrov, Katić, Melnjak – Fossati (od 70. Dellova), Čuić – Kačaniklić, Diamantakos, Dolček (od 76. Pukstas) – Mlakar.

25. travanj 2024 04:15