StoryEditor
SportKORONA CIRKUS:

Hajdukovi navijači sa stadiona u Gorici vraćani kućama zbog - regionalne diskriminacije!?

Piše SN
4. listopada 2020. - 11:00
Ilustracija. Cropix

Korona cirkus obilježio je jučerašnja događanja pred blagajnama velikogoričkog stadiona. Iako se očekivalo da će oko 1.800 ulaznica planuti i prije dana utakmice, ipak se to nije dogodilo, pa su blagajne nudile mogućnost kupovine i prije starta dvoboja Gorice i Hajduka. Međutim, dogodila se - regionalna diskriminacija.

Točnije, onima koji su pokazali dokument iz južnih hrvatskih županija ulaznice nisu prodavane, onima iz Velike Gorice, Zagreba i okolice jesu. Odgovornost za to preuzeo je organizator HNK Gorica, pravdajući to zabranom dolaska navijača gostiju i pozivajući se na anti-korona mjere. Da u njima piše tko za koga navija i gdje koji klub sve ima navijače, sigurno ne piše, ali u ova vremena svatko pravila može tumačiti kako želi, pa je to napravio i velikogorički klub.

Bilo je tako i navijača iz Dubrovnika, koji su na blagajnama dobili odbijenicu i morali krenuti natrag, kao što je prema Splitu vraćena i skupina od oko 70 torcidaša. Njih smo sreli točno sat vremena prije početka utakmice na semaforu ispred stadiona, bili su u pratnji specijalne policije, dobro raspoloženi i s nadom da će ipak ući na istočnu tribinu. Kada su došli podno nje, rečeno im je da nemaju pravo kupiti ulaznice, a oni su zapalili nekoliko baklji, isporučili standardne uvrede na račun HNS-a i onda mirno sjeli u policijska vozila koja su ih odvela izvan grada.

Unatoč svemu, Hajduk je itekako imao svojih pristalica na skoro pa ispunjenoj zapadnoj tribini, dok su očekivano glasniji bili domaći drukeri predvođeni Šljakerima i Good Boysima, čije su se zastave neprekidno vijorile na toplom jesenskom povjetarcu. U svečanoj loži poštovao se ovaj put sigurnosni razmak, svaka druga stolica bila je prazna, a Hajdukovu delegaciju predvodili su predsjednik u odlasku Marin Brbić i njegov savjetnik Mario Stanić.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko je već standardno držao svoju elektronsku cigaretu, te povremeno mjerio puls, koji mu na utakmicama ode i do 150 u minuti. Pokraj njega bio je vršitelj dužnosti gradonačelnika Ervin Kolarec, s obzirom da je još uvijek aktualni čelni čovjek Velike Gorice Dražen Barišić u istražnom zatvoru u Rementincu, zbog već poznate afere s ivanićkim tajkunom Petekom. Brojnu nogometnu svitu predvodio je pak izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan. 

Izdvojeno

27. veljača 2021 23:32