StoryEditorOCM
SportPOBJEDA NA KRAJU

HNK Zadar na Stanovima proslavio titulu - evo tko ih čeka u kvalifikacijama za ulazak u Treću ligu

Piše Zadarski.hr
9. lipnja 2021. - 22:25

Dogovorom klubova utakmica posljednjeg 26.kola 1.ŽNL odigrana je danas na Stanovima između Zadra i Polače. Prije početka utakmice bilježimo hvale vrijedan potez gostiju koji su u špaliru pljeskom čestitali domaćinu na osvojenom naslovu prvaka 1.ŽNL Zadarske županije, objavili su iz HNK Zadar.

Domaćin je gostima suprostavio pomlađenu ekipu u kojoj su desetorica igrača bili mlađi od 21 godinu, a kao jedini stariji predvodio ih je Josip Iveljić kao kapetan. Dva najbolja strijelca Begonja i Blažević započeli su na klupi. U utakmici bez izrazitog natjecateljskog naboja aktivnija je bila zadarska mladost s kontrolom posjeda, dok je Polača priliku čekala iz kontri. U jednoj takvoj prilici u 21.minuti gosti su odigrali brzopoteznu akciju, Ivan Prtenjača je lijepo ubacio s desne strane,  na

vrhu peterca loptu je fino primirio Vlatko Kralj i nakon toga pogodio nebranjeni dio mreže Zadrova juniora Anđela Subašića.

U nastavku su ušli Begonja i Blažević i akcije Zadra odmah su bile povezanije. Spomenuti dvojac je zaslužan za izjednačenje, Blažević je ušao u kazneni prostor s lijeve strane i pogodio vratnicu od koje se lopta odbila Begonji na 10-ak metara od gola, a on je imao lagan zadatak za izjednačenje.

Do kraja bilježimo i lijepu paradu gostujućeg vratara Tokića kojega je skoro svladao njegov suigrač Vidaković neporezno vrativši loptu. Pred sam kraj Katuša je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, mladi kapetan kadeta Stipe Pelaić skače na drugoj stativi i vraća povratnu loptu Blaževiću na prvu stativu koji s lakoćom pogađa za pobjedu. Pored brojnih juniora u postavi Zadra, uz spomenutog Pelaića, danas su u seniorskoj momčadi debitirali kadeti Bepo Sudinja i Denis Galić.

Zadar je pobjedom zadržao stopostotni učinak i uzeo svih 13 domaćih pobjeda, dok je u gostima slavio 10 puta, jednom remizirao i dva puta poražen.

Zadrane očekuje ždrijeb kvalifikacija 15. lipnja u prostorijama Nogometnog središta Split. U ždrijebu će se uz Zadar, naći još  Dinara iz Knina, GOŠK iz Kaštela i ONK Metković. Prema propozicijama natjecanja, samo će jedna momčad izboriti 3.HNL-jug.  Termini polufinala su 19. i 22.lipnja, a finale bi se trebalo odigrati 26. i 29. lipnja.

ZADAR – POLAČA 2:1 (0:1)

Stadion Stanovi – bez gledatelja

Suci: Zvonimir Sinovčić, Šime Žilić, Goran Agičić

Žuti kartoni: bez kartona

Strijelci: 0:1 Vlatko Kralj 21', 1:1 Luka Begonja 75', 2:1 Vlatko

Blažević 90'

HNK Zadar

Subašić, Delija (od 90' Galić), Gambiraža (od 76' Sudinja), Iveljić (k), Bugarija (od 64' Begonja), Vukadinović (od 68' Blažević), Djeveljekaj, Zdrilić, Labus (od 84' Pelaić), Šarić, Katuša. Trener: Želimir Terkeš

NK Polača

Tokić, Jurjević (k), Mršić, D. Čačić, L. Prtenjača, S. Čačić (od 53' Perković), Bašić (od 90' F. Erlić), Vidaković, Kralj, Galešić (od 75' Š. Erlić), I. Prtenjača. Trener: Elvis Katuša

26. travanj 2024 06:33