StoryEditorOCM
SportPOD UPITNIKOM

Hoće li treća hrvatska nogometna liga uopće nastaviti natjecanje?

Piše Ivica Gjergja
18. travnja 2020. - 12:11

Klubovi Prve i Druge HNL imaju dva termina početka odigravanja svojih utakmica. Prva opcija da se prvenstvo nastavi 16. svibnja otpada, pa je realnija ona druga u terminu od 30. svibnja.

U klubovima i HNS-u vjeruje se da će se sve učiniti da ova dva ranga nogometna natjecanja dovedu do kraja. Stav Radnog tijela HNS-a (Saveza), što se amatera tiče, trećeligašima i nižim ligama županijskim je sljedeći: prema dostupnim informacijama HNS će pričekati do 05. svibnja i tada sve presjeći. Do tada moralo bi biti sigurni da će se susreti od treće do najnižih liga županija mogli početi igrati 23. svibnja ili najkasnije 30. svibnja.

Ukoliko ne bude tako, ako ne mogu na teren izaći sljedeći mjesec, lige će službeno biti prekinute. Tada bi trenutačne ljestvice  bile proglašene konačnim, završeno prvenstvo. Ako bi se počelo u lipnju za amatere bi bilo prekasno s natjecanjem, jer se radi o igračima koji rade, studiraju, a u ljetnjim mjesecima imaju pojačane aktivnosti. Oni nisu u mogućnosti kao profesionalci igrati dva susreta tjedno. Ne zaboravimo da sve ovo zavisi od toga što će Stožeri reći.

Zadarska županija ima dva trećeligaša NK Zadra i HNK Primorca, te dvije županijske nogometne lige (Prvu i Drugu).

Što o svemu misle, odnosno jesu li upoznati sa stavom Radnog tijela HNS-a, u HNK Primorcu pitali smo sportskog direktora Lea Šarića.  

- Pratimo sve vazano uz termine odigravanja prvenstva koje će donjeti viša tijela u nogometu. Mi ćemo se po njihovim stavovima vladati i ponašati. Za sada nam je jako važno, a s našim igračima se čujemo na dnevnoj bazi, da nema niti jedan od njih koji je možda sumnjiv na koronu. Oni s trenerima koji ih „nadziru“ , telefonom izvršavaju njihove zahtjeve te po tom pitanju nemamo nikakvih problema. Važno nam je održati sve na okupu, da su zdravi i u formi te samo želimo da se ovo stanje što prije završi - kazao je Leo.    

26. travanj 2024 15:24