StoryEditorOCM
SportBRILJANTAN USPJEH UDIČARSKIH REPREZENTACIJA

Hrvatska ima svog svjetskog prvaka - Marka Sikirića!

Piše Boris BULIĆ
12. svibnja 2017. - 00:06
Reprezenta.JPG

Hrvatska i svijet imaju novog šampiona u sportskom ribolovu iz usidrene brodice. Marko Sikirić je novi svjetski prvak u kategoriji seniora, ali i prvi hrvat koji se okitio tim teško osvojenim i tako zasluženim naslovom.

Naravno, valja čestitati i izvrsnom Ivanu Galzini koji je osvojio srebrnu medalju kao i juniorima Ivanu Borovcu, Dilanu Mileti i Luki Gredičaku koji su osvojili prva tri mjesta u kategoriji U-21 u lovu iz usidrene brodice.

A da im je bilo teško, bilo je. Pritisak i konkurencija su bili veliki i premda je prednost stečena u prva dva dana lova bila pozamašna, treći je dan mogao donijeti promjene. Srećom, naši su ribolovci pokazali zavidan nivo znanja i vještine te svojim bezgraničnim zalaganjem uspeli nadvladati i poraziti konkurenciju.

Četvrtak, treći dan natjecanja je bio osobito težak zbog orkanskog juga koje je pomaklo zonu natjecanja, ali i vrijeme početka sa 9:15 na 11:05. Pa iako je nova zona u zavjetrini Male Rave nudila nekakav zaklon, veliki su brodovi u pojedinim trenucima bili nošeni poput orahovih ljuski.

A unatoč tome, ribolovci se nisu predavali. Strpljivo su čekali ponovno sidrenje, poravnavanje broda i zatezanje konopa, da bi nastavili s lovom baš kao da toga trenutka tek počinju. Naravno, toliki je trud dao rezultate što se na vagi jasno vidjelo.

Natjecatelji i ulov su dočekani u Luci jer se zbog vjetra morskim putem u Sali nije moglo, te su vozilima prebačeni u Sali gdje je ulov izvagan.

Glavni suci natjecanja, Venci Kraljić i Špiro Perasović, uz pratnju i nadzor delegata FIPSM-a Gilberta Zanqerlea i Ronnya De Rantera svaki su ulov izvagali i podatak unijeli u tablice odakle je izvučen i konačan plasman.

Hrvatska može biti ponosna na svoje udičare koju po tko zna koji puta pokazali da se svojim zalaganjem umijećem i znanjem nalaze u samom vrhu hrvatskog sporta.

U petak će se održati svečano proglašenje pobjednika uz prigodnu feštu čime će se i službeno okončati ovo 53. Svjetsko prvenstvo u lovu iz usidrene brodice za kategoriju seniora i 17. Svjetsko prvenstvo u lovu iz usidrene brodice za kategoriju U-21.i

 

 

Tablice:

Seniori pojedinačni poredak:

1. Marko Sikirić – HRVATSKA – 6 bodova

2. Ivan Galzina – HRVATSKA – 10 bodova

3. Paolo Volpini – ITALIJA – 14 bodova

 

Seniori ekipni poredak:

1. HRVATSKA – 4 boda

2. ITALIJA – 7 bodova

3. PORTUGAL – 8 bodova

 

U-21 pojedinačni poredak:

1. Borovac Ivan – HRVATSKA – 7 bodova

2. Mileta Dilan – HRVATSKA – 9 bodova

3. Gredičak Luka – HRVATSKA – 12 bodova

 

U-21 ekipni poredak:

1 HRVATSKA – 3 boda

2.ITALIJA – 6 bodova

3.CRNA GORA – 9 bodova

 

08. svibanj 2024 11:23