StoryEditorOCM
SportČEKAMO BRAZIL

Hrvatska je pobijedila Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru: Junak je Dominik Livaković koji je obranio čak tri jedanaesterca!

Piše Zadarski.hr
5. prosinca 2022. - 18:51

Hrvatska je pobijedila Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru nakon drame jedanaesteraca! Junak je Dominik Livaković koji je obranio čak tri jedanaesterca u raspucavanju.

Japanci su stigli u vodstvo u 43. minuti preko Daizena Maede, koji je iz blizine u mrežu pospremio jedan odbijanac nakon ubačaja iz kornera i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

‘Vatreni‘ su u drugi dio izašli naizgled puno raspoloženiji, a već u 55. minuti izjednačili su na 1:1. Dejan Lovren je ubacio s desne strane, a Ivan Perišić je sjajno glavom s 12 metara pogodio suprotni kut japanskog vratara Gonde.

Nakon 90 minuta nismo dobili pobjednika pa je susret otišao u produžetke, a kako ni tamo nije bilo pogodaka (a ni izglednih prilika), pristupilo se raspucavanju s bijele točke.

U tom je uspješnija bila Hrvatska, prvenstveno zahvaljujući Livakoviću, te u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja Brazil – Južna Koreja.

JEDANAESTERCI

8. Pašalić je zabio - 4:1, Hrvatska je u četvrtfinalu

7. Yoshidi ponovno brani Livaković - 3:1

6. Livaja je pogodio vratnicu - 2:1

5. Asano pogađa - 2:1

4. Brozović precizan po sredini gola - 2:0

3. Mitomi brani Livaković - 1:0

2. Vlašić je pogodio - 1:0

1. Minaminu brani Livaković - 0:0

05. svibanj 2024 04:04