StoryEditorOCM
SportFOTO: MEĐUNARODNA KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA SVJETSKO PRVENSTVO ŽENA

Hrvatska nije uspjela, izgubile od Ukrajine 0:3!

Piše Ivica GJERGJA
5. travnja 2018. - 22:36
hrvatska_ukrajina14-050418
HRVATSKA – UKRAJINA 0:3 (0:3)
ZADAR – Igralište Stanovi.  Gledatelja 500. Sudac: Marte Sare 6,5. (Norveška).Elisabeth Thoresen i Monika Lokkembeg (sve Norveška).
Strijelci: 0:1 Basanska (25), 0:2 Kozyrenko (41), 0:3 Kozyrenko (45)
Najbolja igračica: Temila Kozyrenko (Ukraina).
HRVATSKA: Bačić , Lojna, Balog , Dujmenović  (od 83. Lubina), Horvat, Bošnjak , Landeka  Šundov , Lončar od 68. Andrlić), Conjar , Žigić . Izbornik Bopžidar Miletić. 
UKRAJINA:Samson , Filenko  Andrukhlv (od 82. Khavanska), Basanska , Andrushchak, Ovdiychuk , Apanaschenko  Vasylyuk, Kozyrenko , Khimich  (od 90. Kalinina), Kravets . Izbornik: Voldemor Reve. 

 

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj hrvatske reprezentativke odigrale su dva susreta i ostvarile na gostovanju remi kod Ukrajine (1:1) i Mađarske (2:2). Podsjetimo da su pružile dobar otpor vodećim ekipama skupine, Švedskoj (0:2) i Danskoj (0:4).

Danas su na Stanovima Hrvatice odigrale susret sa Ukrajinom. Nije falilo želje, poleta i htjenja igračica reprezentacije Hrvatske koje su  već u drugoj minuti zaprijetile preko Šundov, koja je loptu nakon udarca prebacila preko gola. Ne popuštaju, dapače napadaju naše igračice tako da stvaraju dvije tri poluprigode, Landeka u sedmoj i Conjar u osmoj minuti.

Uzvratile su Ukrajinke no Andrukhlv se nije najbolje snašla u 22. minuti. I kada se najmanje očekivalo, jedan prekršaj je napravila Horvat na nekih 25 metara iskosa, namjestila je loptu Basanska opalila dobro i lopta se zakoprcala u mreži za vodstvo.

Totalno su zbunjene bile domaće igračice, a u 41. minuti gošće su povisile, ovaj put Kozyrenko nakon centaršuta Filenko za 0:2.

Samo četiri minuta kasnije ista igračica zabila je i treći zgoditak za Ukrajinu, nakon što je ispala obrana domaćina, prikrala se i povisila na 0:3, što je bio i konačan rezultat.

Krenule su Hrvatice na sve ili ništa, od 54 minute dominirale su, no ništa osim poraza nisu mogle učiniti.

 

 

Ražančani najbučniji!
Oveća grupa navijača, posložena odlično u hrvatskim dresovima, davala je ton navijanju kompletnog stadiona. Nije našim curama falilo podrške, a ta grupa bila je iz Ražanca. Bodrila je našeg izbornika Božidara Miletića, koji je iz tog mjesta, a dakako i naše igračice. Na kraju su i dalje, iako je susret za naše izgubljen, drukali za njih.

 

Otočani predvođeni Korenovima na susretu!
Dario Korenov i njegov brat, legende otočkog nogometa, točnije NŠK Svetog Mihovila, doveli su kompletnu školu nogometa ovog kluba na reprezentativnu utakmicu žena i oni su svesrdno podržali Hrvatsku. Bravo Dario, zna se kako se diše i štuje svoje, a uči se od malih nogu. 
19. travanj 2024 17:37