StoryEditorOCM
SportODLAZAK

Hrvatska se oprostila od Eurobasketa: kući nas poslala Finska!

Piše Drežen Žura
11. rujna 2022. - 17:23

Dvorana „ Arena Berlin”. Gledatelja: Hrvatska – Finska:

86:94 (21:20, 22:25, 22:22, 21:27).

Suci: Saverio Lanzarini i Lorenzo Baldini (+Italija), Matins Kozlovskis (Latvija).

HRVATSKA: Perković, Smith (17), Prkačin, Simon (11), Hezonja (9), Šarić812), Gnjidić, Matković (11), Ramljak (3), Mavra, Zubac, Bogdanović (23).

FINSKA: Little (5), Huff (3), Salin (17), Koponen, Kantonen (5), Jantunen (3), Valtonen, Madsen (2), Maxhuni (16), Markkanenž (43), Seppala, Palmi.

 

SEMAFOR

8:18 – 7‘ Zasuli su nas Finci „trica ma”, napose Sasu Salin, kojeg naša obrana nije pratila na pravi način.

25:20 – 12‘ Dvije povezane „trice”, Bogdanovića i Hezonje, te poeni Matkovića i Simona, donijeli su nam pet viška!

43:45 – 20‘ Izgledalo je kako Simon svojim poenima može odgovoriti, međutim, Markkanen nas je tjerao na glavobolju. I suci...

65:67 – 30‘ – Jedna desetinka do kraja treće dionice i primili smo koš, Markkanena.

86: 94 40‘  Tko drugi nego Markkanen nas je zakucao „ tricom” duboko u parket!

 

Hrvatska se opet poskliznula u osmini finala Eurobasketa, ovoga puta iz Berlina su nas kući poslali Finci, reprezentacija koja ima izvrsnog Laurija Markkanena, ali i suigrače koji doslovce ‘ginu‘ za njega! Čovjek nam je ubacio 43 poena, a znali smo kako najveća prijetnja ide od njega, međutim, nismo uspjeli pronaći pravi način kojim bismo tog čudesnog Finca zaustavili. Stoga će u utorak Finska nastaviti priču na EP – u, suparnik u četvrtfinalu im je Španjolska!

Očito je kako u odnosu na Fince imamo manjak kvalitete, nedostatak samodiscipline, bez imalo organizacije u igri, puno toga se svodilo na pojedinačne akcije, nakon kojih su naši reprezentativci znali biti smiješni. Išlo se nerijetko glavom u zid pa što bude. U konačnici smo tresnuli jako! Toliko snažno da nas je Finska dva puta „nokautirala” u samoj završnici utakmice, pa nam je trebalo pravo čudo za povratak s poda. Kako ne bismo sve svalili na leđa Markkonena,

‘Iznenadio‘ nas je Sasu Salin za kojeg i oni manje privrženi košarci znaju da je „čovjek trica”! Završio je s pet ubačenih iz deset pokušaja, imao je jednako toliko i skokova dok je ranije spomenuti Markkanen stigao do devet. I u tom segmentu je stršio nad Hrvatskom! Istina, nedostajao nam je Ivica Zubac zbog ozljede iako je pokušao pomoći kroz nepune tri minute, ali nije mogao. Nadalje, olako smo upali u sudačku zamku, dozvolili da se previše isprovociramo, nizali smo tehničke pogreške.

Ali, nema reprezentacije koja nema prigovor na slabo suđenje, tako da se zbog ona dva gore istaknuta odlaska „ na konope” u kojima je Finska odlazila na deset viška, nemamo čak pravo ni komentirati suce. Jer, kad je bilo najpotrebnije naša obrana je sličila na ‘sito‘, pretrčavali su nas, zabijali i zakucavali.

Jednako tako gotovo pa nema potrebe ni naglašavati kako je kroz utakmicu bilo prigoda za okrenuti neke stvari na našu stranu, međutim, nismo imali nikoga stabilnoga na lopti, što krijepi zaključak o nemoći Hrvatske kad je o organizaciji igre riječ. Primijetili ste kako ne spominjemo ni jednog reprezentativca Hrvatske! Zašto? Nema razloga, jer konačni ishod govori sve!

04. svibanj 2024 21:34