StoryEditorOCM
SportFOTO: KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija izgubila od Mađarske na Stanovima

Piše Ivica Gjergja
9. travnja 2018. - 22:30
hrvatska_madjarska19-090418

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sutkinja: Chery Foster . Pomoćnice: Laura Graffiths i Rebecca Thomas(sve Vels).

Strijelci: 0:1 Vago (44), 0:2 Jakabfi(70), 0:3 Vago (84), 1:3 Žigić (90+3) .

HRVATSKA: Bačić , Lojna , Balog, Dujmenović , Joščak,  Bošnjak , Landeka , Šundov (od 62. Dujmović-), Andrlić, Conjar  od 46. Lončar -). Žigić . Izbornik Božidar Miletić.

MAĐARSKA: Szocs (od 89. Samu), Csiszar , Totth . (od 14. Papp, Szabo , Vago, Jakabfi ,  Racz , Fenyvesi , Zagor  (od 78. Kajan-), Turanyi . Izbornica: Edina Marko.

Igračica utakmice: Fanni Vago (Mađarska).

Na Stanovima je večeras bio gotovo isti scenarij kao i na utakmici sa Ukrajinom kada su naše djevojke u početnoj fazi imale nekoliko izvrsnih prigoda, no nije bilo pravog egzekutora. Da prigode nabrajamo trebalo bi nam dosta vremena no samo ćemo spomenuti one koje su bile stopostotne, a to je ona u prvoj minuti Šundovljeve koja nije uspjela zabiti zgoditak iako je bila sama. Također je Joščak bila sama u 15 minuti, potom Andrlić u 17 minuti, ali uzalud.

Kada sve to promašiš budeš neminovno kažnjen. Kazna je uslijedila u 44 minuti kada su gošće očekujući kraj prvog dijela dugo držale loptu, odjednom Jakobfi je idealno uposlila u kaznenom prostoru Vago, a ova postiže vodstvo s kojim se otišlo na odmor. Nastavljaju naše još više pritišćući u drugom dijelu no ni Žigić iz izgledne prigode ne postiže zgoditak. I tako smo dvije-tri poluprigode propustili, da bio u 70. minuti, jedna od najboljih igračica na utakmici Zsanet Jakabfi, postigla i drugi zgoditak. Sve do 84 minute igralo se "va bang" no ni tada ne možemo do gola, a Mađarice u toj minuti postižu i treći. Smanjila je za nas Žigić u sudačkoj nadoknadi.

Zadar našim curama nije ostao u lijepom sjećanju: dva susreta - oba poraza! 

Pokletsvo" igrališta Stanova!
Za nogometne selekcije igralište na Stanovima uvijek je bio kobno. Tako su uredni statističari nabrojili da je Hrvatska, u kojoj  god reprezentaciji igrala na Stanovima, gubila. Tako je bilo počevši od 1997. godine kada su igrali U-19 uška reprezentacija sa Švicarskom poraz 0:1, prijateljska sa Italijom 2000 0:2, žene Hrvatska - Ukrajina 0:3, i danas Hrvatska -Mađarska 1:3.
18. travanj 2024 17:40