StoryEditorOCM
SportEUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatski odbojkaši za plasman će se boriti s još 23 reprezentacije 2021. godine u - Zadru!

Piše Zadarski.hr
3. studenog 2020. - 12:33

Prvi dani godine pred nama započet će odbojkaškim uzbuđenjima. Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija će na parketu zadarskog ŠC Višnjik tražiti plasman na Europsko prvenstvo 2021. godine. Prvi krug kvalifikacijskog turnira održava se u Zadru u dvorani Krešimir Ćosić od 8. do 10. siječnja iduće godine. Izbornici Emanuela Zaninija natječu se u skupini A u kojoj se još nalaze reprezentacije Nizozemske i Švedske.

Ovaj turnir zasigurno će biti još jedna izvrsna promocija Zadra i Hrvatske kao prepoznate sportske destinacije.

''Očekujemo definitivno prolazak na Europsko prvenstvo na kojem nismo nastupili od 2015. godine. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo se svi okupiti zdravi i spremni. Puno nam znači odigrati prvi krug u Hrvatskoj budući da smo na domaćem terenu. Prvi puta smo u Zadru. Veselim se tome, jer sam čuo odlične stvari o gradu i Višnjiku – ističe kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski.

Turnir otvaraju Hrvatska i Nizozemska 8. siječnja, nastavljaju Nizozemska i Švedska 9. siječnja te završavaju Hrvatska i Švedska 10. siječnja. Drugi krug kvalifikacijskog turnira održat će se u Nizozemskoj od 15. do 17. siječnja.

image
kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije - Tsimafei Zhukouski.
Hor

Hrvatska reprezentacija u Zadru ima priliku napraviti veliki korak prema Europskom prvenstvu, ali Tsimafei je svjestan da ih čeka nimalo lagan zadatak: 

- S Nizozemcima smo već igrali na velikim natjecanjima i mogu reći da smo dosta puta imali pozitivan rezultat protiv njih, ali oni su ozbiljna reprezentacija s velikom tradicijom. Njihovi igrači igraju u najvećim ligama i bit će teško, ali i vrlo zanimljivo. Drugi protivnik nam je Švedska, oni su nam nekakva enigma u skupini, ali naravno nećemo ih podcijeniti i dat ćemo svoj maksimum i sigurno ćemo biti spremni - naglasio je.

Ovo natjecanje samo je jedno od brojnih odbojkaških uzbuđenja koja će se u mjesecima pred nama održati u Zadru. Od 28. do 30. prosinca održat će se MEVZA U18 (Ž) i U19 (M), od 8. do 10. siječnja MEVZA U16 (Ž) i U17 (M), u svibnju i lipnju europska ženska Zlatna liga i europska muška Srebrna liga, u lipnju FIVB Challenger te u kolovozu Europsko prvenstvo za žene.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo održavaju se kroz šest skupina. Plasman će ostvariti pobjednici skupina kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Prvenstvo će se održati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, nastupit će ukupno 24 reprezentacije i odigrati 76 utakmica.

image
Hor
20. travanj 2024 13:11