StoryEditorOCM
SportUSPJEŠNA NEDJELJA

I kadeti i pioniri HNK Zadra slavili na Višnjiku: jedni i drugi pobjedili Slaven Belupo 2:0!

Piše HNK Zadar
6. ožujka 2023. - 20:24

Nedjelja iz snova za kadete i pionire Zadra koji su u 19. kolu Prve NL na Višnjiku pobijedili Slaven Belupo! Prvi rezultatom 2:0, a i drugi, mlađi, istim rezultatom! 

Tek na kraju utakmice trener kadeta Zadra Ante Morić ponudio je osmijeh umjesto zabrinutosti. Nedjeljnu utakmicu između Zadra i gostujućeg Slaven Belupa proveo je uz rub igrališta na Višnjiku, bodreći i korigirajući igru svoje momčadi. Na kraju su se u svlačionici otpustile kočnice, zapjevali su mladi zadarski nogometaši slaveći veliku i više nego zasluženu pobjedu.

– Sve će doći na svoje, samo treba biti dovoljno strpljiv – kazao je Morić nakon uvjerljive pobjede 2:0.

image

Kadeti HNK Zadra

Hnk Zadar/Slobodna Dalmacija

Ono što je trener Zadra nazvao „dolaskom na svoje“, zapravo je bila orkanska zadarska bura kojom su u drugom dijelu utakmice pometeni Farmaceuti. Čvrsta i pozicijska igra u prvom poluvremenu donijela je Slavenu posjed lopte, ali je Zadar nakon pola sata odmjeravanja bio sve opasniji. Drugi dio donio je rasplet.

Zadar je pritisnuo, kapetan Marino Uskok i Matej Šegarić suvereno su kontrolirali igru, pa su se lepršave i munjevite akcije zadarskih plavo-bijelih odvijale po dubini i širini igrališta. Koprivničane je u 71. minuti načeo upravo kapetan Uskok zgoditkom iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, a dokrajčio ih je elegantnim udarcem Luka Crnjak. Mreža Slavena mogla se zatresti još nekoliko puta, ali vrijedi istaknuti vrhunsku intervenciju domaćeg vratara Karla Rakića, koji je pravovremenim izlaskom i skraćivanjem kuta gostujućem napadaču Leonu Kaurinu blokirao udarac iz blizine.

image

Kadeti HNK Zadra

Hnk Zadar/Slobodna Dalmacija

Pobjeda nad Farmaceutima druga je uzastopna pobjeda zadarskih nogometnih kadeta, kojom se HNK Zadar bodovno izjednačio (23 boda) sa Sesvetama, Slaven Belupom i Istrom 1961.

Bod više ima Rijeka, dok petoplasirani Varaždin ima 26 bodova. Rijeka, Varaždin i Slaven Belupo imaju utakmicu više u odnosu na Zadar i Sesvete koji zbog nemogućnosti putovanja nisu odigrali međusobnu utakmicu iz 18. kola.

Kadeti

ZADAR – SLAVEN BELUPO 2:0 (0:0)

Zadar. Igralište SC Višnjik. Gledatelja: 120. Suci: Čulina, Vukančić, Mijić. Strijelci: 1:0 Uskok (71′ – 11m), 2:0 Crnjak (74′).

Zadar: Rakić, Bilić, Uskok, Skukan, Šegarić, Kajtazi, Nekić, Bugarija, Dabo, Butić, Miletić. Još su igrali: Crnjak, Zubčić, Buljat, M. Marić, I. Marić. Trener: Ante Morić.

Slaven Belupo: Kolar, Perić, Aščić, Bošnjak, Kaurin, Ivanda, Kucel, P. Marić, Sokač, A. Marić, Blažeković. Još su igrali: Petras, Vukelić, Gizdavec, Premec, Canjuga. Trener: Mario Gregurina.

image

Pioniri HNK Zadra

Hnk Zd/Slobodna Dalmacija

Nakon pobjede 3.0 protiv Solina i remija 1:1 s favoriziranom Istrom 1961, pioniri Zadra pobijedili su u nedjelju na Višnjiku Slaven Belupo rezultatom 2:0, pa su tako zadržali niz nepobjedivosti na domaćem terenu na tri utakmice. Isti broj domaćih utakmica Zadar još ima odigrati do kraja prvenstva, ali je to niz koji izaziva poštovanje.

Dolaze tri od pet vodećih momčadi: Lokomotiva, Dinamo i Rijeka. Straha ipak nema.

image

Pioniri HNK Zadra

Hnk Zd/Slobodna Dalmacija

– Imamo tri teške domaće utakmice do kraja, ali ne postoje pobjede i porazi koji se unaprijed upisuju. Mi smo danas zaslužili i ostvarili lijepu pobjedu – zadovoljan je nakon sraza s Farmaceutima bio zadarski strateg Ante Strinić.

Do pobjede su pioniri došli silnim zalaganjem, što je najbolje ilustrirao 6. prvenstveni zgoditak Karla Budanovića kojim je Zadar u 22. minuti došao do rezultatske prednosti. Protiv Istre 1961 Budanović je ozlijedio zglob, ali se brzo oporavio. Letio je poput zmaja, dočekao grešku vratara Filipa Pomahača, izdržao duel s obranom Farmaceuta i onda s travnjaka utrpao u mrežu. Ako je Budanović zabio na volju i energiju, Gabrijel Čirjak reagirao je na izdahu prvog dijela poput prekaljenog rutinera.

Primio je loptu po sredini gola, zadržao kontrolu i preciznim udarcem plasirao je u lijevu nebranjenu stranu gostujućeg vratara. Bilo je to za vodstvo 2:0 uz bolju i konkretniju igru domaće momčadi.

Više nego zasluženo slavlje Zadrana.

image

Pioniri HNK Zadra

Hnk Zd/Slobodna Dalmacija

Nakon 19. kola Zadar je s utakmicom manje (odgođena protiv Sesveta) na 11. mjestu sa 17 bodova, koliko ima i Slaven Belupo.

Pioniri

ZADAR – SLAVEN BELUPO 2:0 (2:0)

Zadar. Igralište SC Višnjik. Gledatelja: 80. Suci: Vukančić, Čulina, Mijić. Strijelci: 1:0 Budanović (22′), 2:0 Čirjak (35′).

Zadar: Miočić, Čirjak, Strika, M. Brkljača, Bobić, Šimović, Šokota, Segarić, Bartulović, Mrkić, Budanović. Još su igrali: Gojanović, Gulan, Tomić, Pavić. Trener: Ante Strinić.

Slaven Belupo: Pomahač, Sović, Medaković, Jurić, Tomić, Geci, Blažotinec, Bilješko, Maltar, Vuk, Šivalec. Još su igrali: Djorić, Volf, Vicić, Orehovec, Podhraški, Miklošić, Kamenjak. Trener: Vedran Purić.

image

Pioniri HNK Zadra

Hnk Zd/Slobodna Dalmacija
18. travanj 2024 22:18