StoryEditorOCM
SportSPEKTAKL

Luka Modrić danas dolazi na veliko finale Wimbledona koje možete pratiti na televiziji, zna se i za koga će navijati

Piše SN/Sport SD
14. srpnja 2024. - 10:26

U jednom od najiščekivanijih mečeva godine u finalu Wimbledona od 15 sati sastat će se Novak Đoković i Carlos Alcaraz. Loži se atmosfera, Srbi su se raspisali, a ni Španjolci nisu ‘za bacit‘.

Kakav dan za španjolski sport, finale Wimbledona i finale nogometnog Eura. Nema nikakve sumnje da se radi o ekstremnoj sportskoj naciji.

U Wimbledonu, u reprizi prošlogodišnjeg okršaja za naslov na središnjem će se terenu srpski tenisač pokušati revanširati za poraz kojim je Alcaraz tada prekinuo Đokovićev niz od 34 uzastopne pobjede u All England Clubu i stigao do svog prvog osvojenog Wimbledona u karijeri.

U međusobnim ogledima Đoković i dalje vodi (3:2) te će im ovo biti šesti susret.

Navijat će i naš nogometni reprezentativac Luka Modrić, očito za Alcaraza koji ga je ugostio u Wimbledonu na svom prethodnom meču.

Ishod ovog meča trebao bi biti važan i za povijest jer je tridesetsedmogodišnji Đoković rekorder po broju osvojenih Grand Slamova s ​​24 trofeja, dok je Alcaraz do 21. godine uspio skupiti tri. Kad se uzme u obzir da mu u njegovoj generaciji jedino Jannik Sinner može parirati na najvećim turnirima, ovo bi mogao biti početak napada na Đokovićev rekord.

Finale možete pratiti na kanalu SportKlub 1.

image

Carlos Alcaraz

Andrej Isakovic/Afp
07. rujan 2024 22:45