StoryEditorOCM
SportUSPJEH I KOD U-15

I mlađe snage ŽNK Donat ostvarile pobjedu i - osvojile Medex cup!

Piše I.G.
6. ožujka 2023. - 20:54

Veliki uspjeh su ostvarile igračice Donata u mlađim uzrastima. Naime, nastupajući u Radomlju (Slovenija) na  međunarodnom turniru za mlađe uzraste – žena Medex cupu igračice ŽNK Donata U-15 u finalnom dvoboju sa ŽNK Radlje pobijedile su 1:0 (Pestić)  i tako osvojile prestižno natjecanje. Do finala su mlade Donatice došli tako što su u polufinalu porazile Agrama 3:2, a zgoditke su postigle Pestić, Alić i Kanjer.

Prije polufinala igrale ŽNK Donat sa  ŽNK Mura Nona 7:0 i ŽNK Koper Obala (2:0). U četvrtfinale protiv ŽFK Sarajevo su pobijedile s 5:0. Vrijedna spoznaja je to da su se u strijelice upisle devet igračica, te ni jednom nisu primile zgoditak. 

Pored toga što su osvojile finale bile najbolje one su imale i najbolju vratarka turnira  Anu Ristovski, te najbolja igračicu Miu Pestić.

- Jako sam zadovoljan osvojenim trofejem! Mogu bez lažne skromnosti kazati da smo se jednostavno "prošetali" turnirom. Nemamo niti jedan primljen zgoditak iz igre u našoj mreži, što sve govori o kvaliteti mojih igračica, ali naravno, i našoj igri! Dosta golova smo postigli, a jedan ljepši od drugog. Nametnuli smo se od prve utakmice išli iz susreta u susret i rekao bi zasluženo osvojili ovaj kup. To će nam biti poticaj za još veće napregnuće u radu. Čestitam mojim curama na uspjehu, sa željom da ovako nastave - kazao je trener Marijan Buljat.

Za Donat su nastupile: Ana Ristovska, Lana Bilaver, Eva Ana Silić, Samanta Alić, Maria Kanjer, Ivona Buljat, Magdalena Žunić, Petra Buljat, Zara Pavlek, Mia Pestić, Karmen Trošelj, Daria Zdrilić, Mila Stojanov, Leonarda Pešut, Lucija Lordanić, Pavla Tabar, Gabrijela kalac.

Trener: Marijan Buljat. Pomoćnica: Antonia Goja.

 

26. travanj 2024 11:07