StoryEditorOCM
SportTRIATLONSKI KUP 2017.

Iako smo mladi klub, ponosni smo na izvrsne rezultate svih članova Triatlon kluba TNT Zadar kroz cijelu sezonu

Piše Zadarski.hr
17. prosinca 2017. - 14:37
25485302_705407102991593_1806986760_o

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u subotu je održana podjela nagrada Keindl triatlonskog Kupa 2017. Kup se sastojao od niza triatlonskih utrka u disciplinama supersprinta, sprinta i olimpijskog triatlona koji su se održavali po cijeloj Hrvatskoj.

Tako se natjecalo u olimpijskom triatlonu (1500m plivanja, 40km bicikliranja i 10 km trčanja) na Korčuli, Viru, Zagrebu i Splitu, sprint triatlonu (750 m plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja) na Rabu, Gornjoj Stubici i Sv. Filip i Jakovu, te supersprint triarlonu (375m plivanja, 10 km bicikliranja i 2.5 km trčanja) u Zagrebu.

Da bi nastupom na natjecanju dobivali bodove za kup, natjecatelji moraju biti članovi jednog od triatlon klubova u Hrvatskoj i imati važeću licencu Hrvatskog Triatlon Saveza. Iako smo mladi klub, ponosni smo na izvrsne rezultate svih članova Triatlon kluba TNT Zadar kroz cijelu sezonu, a osobito na one koji su osvojili značajna mjesta na kraju sezone. Naša Iva Perinić je u apsolutnom poretku žena osvojila izvrsno drugo mjesto te su joj uručili nagrade saveza, sponzora lige i nagrade njezinih prijatelja i članova rodbine. U dobnoj skupini Ž30, Iva je također osvojila 2. mjesto. U dobnim skupinama Daniel Filić je osvojio 2. mjesto u skupini M25, Branko Čerina 3. mjesto u skupini M40, a Mina Mikec 1. mjesto u kategoriji Ž50. Trener Triatlon kluba TNT Daniel Filić je poručio: „Čestitam svim dobitnicima nagrada, ali i svima onima koji su sudjelovali u Kupu Hrvatske za sezonu 2017. Sezona je bila odlična i zanimljiva sa pregršt prelijepih i super odrađenih utrka. Sezona će nam poslužiti kao najava za još bolju 2018. Sveukupno se natjecalo 16 naših članova, a za sljedeću sezonu vjerujem da ćemo brojku udvostručiti." - kažu iz kluba.

„Triatlonska sezona 2017 je za mene bila debitantska u svakom pogledu, gdje sam se okušala od prvih super sprintova sve do srednje dugih distanci. Utrke za Kup Hrvatske u triatlonu su prvenstveno predstavljale dobar trening, priliku da naučeno primijenim u praksi, steknem sigurnost u natjecateljskom nastupu i samim tim izgubim tremu i početničke greške. Kako sam bila svjesna važnosti Kupa, jake i mnogobrojne konkurencije u mojoj kategoriji 30-35 godina, nisam planirala niti se nadala da ću konkurirati za prva 3 mjesta. Osvojeno drugo mjesto u kategoriji i u apsolutnom poretku žene je iz tog razloga pravo iznenađenje, veliki uspjeh za koji je zaslužan moj trener Daniel Filić i priznanje za sav uložen trud. Stečeno iskustvo me je izgradilo kao triatlonku i potvrdilo uzrečicu „važno je sudjelovati" koja je uostalom i tajna mog uspjeha." poručila je naša triatlonka Iva Perinić

26. travanj 2024 15:42