StoryEditorOCM
SportU PETRČANIMA

Igra se ATP Challenger za nagradni fond od 44.820 eura - stižu i 74. igrač na svijetu Jiří Veselý i hrvatski reprezentativac Nino Sedrarušić

Piše Dražen Žura
17. ožujka 2022. - 10:45

Svima je poznato kako je Zadar od prije nekoliko godina, izvrsnom organizacijom Davis Cupa u dvorani „ Krešimir Ćosić” ostavio dubok trag na teniskoj karti svijeta. K tomu, izgradnjom vanjskih terena gdje su također održane velike teniske priredbe, ali su i u službi građana što je bio primarni cilj. Nedvojbeno, velike zasluge za sve spomenuto pripadaju odličnoj suradnji Grada Zadra i Hrvatskog teniskog saveza kao i ŠC ”Višnjik”, pa je tenis zasluženo dobio svoje pravo mjesto.

Ove nedjelje, u Petrčanima će kvalifikacijskim turnirom početi drugo izdanje ATP Challengera koji će se pod nazivom „ Falkensteiner Punta Skala - Zadar Open” igrati za nagradni fond od 44.820 eura. Bit će to prvo natjecanje iz ovogodišnje serije profesionalnih turnira u Hrvatskoj, a popis prijavljenih tenisača otkrio je da će biti još jači nego prošle sezone, koji je također održan na istoj lokaciji.

- Osobito nam je drago što smo kao TK „ Borik”, uz Hrvatski teniski savez i generalnog sponzora Falkensteiner resort, domaćini velikom broj odličnih tenisača. Raduje nas što smo lanjske sezone imali izvrsne povratne informacije od ATP i samih igrača koji su zapravo najbolji promotori turnira kojeg želimo učiniti tradicionalnim. Činjenica je da posla ima dosta, međutim, olakšavajuća je okolnost što se sve događa u resortu, praktički dvadesetak metara dalje od hotela u kojem borave igrače. Sve to utječe na komfor koji im je potreban da bi se mogli fokusirati isključivo na što bolju igru. Mislim da nije mala stvar da smo uspjeli da nam se poziv odazove Jiří Veselý, češki tenisač koji je nedavno priredio nekoliko rezultatskih iznenađenja na svjetskoj razini – kazao je Toni Dujmenović, direktor ATP turnira u Petrčanima .

Od hrvatskih igrača pravo na izravan ulazak u glavni turnir je temeljem plasmana na ATP listi izborio Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić. Jako blizu je i Duje Ajduković , zapravo, posve je izvjesno kako bi mogao ostvariti izravan ulazak izostanu li igrači sa statusom "posebnih iznimki". Ako se to ipak ne dogodi, 21-godišnji Duje će, kao jedan od najprespektivnijih hrvatskih tenisača, dobiti pozivnicu. Uđe li izravno u turnir onda će pozivnica otići u ruke nekom od hrvatskih igrača, je direktoru Dujmenoviću na raspolaganju su ukupno tri pozivnice za glavni turnir, koje će dodijeliti u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, suorganizatorom Falkensteiner Punta Skala - Zadar Opena.

Od igrača iz inozemstva koji su se prijavili za turnir svakako je najzvučnije ime spomenuti Čeh , koji je prije desetak dana na jakom ATP turniru u Dubaiju došao do finala, svladavši među ostalima Novaka Đokovića, Marina Čilića i Denisa Shapovalova. Upravo je pobjeda češkog tenisača nad Đokovićem omogućila Rusu Daniilu Medvedjevu da preuzme prvo mjesto na ATP listi.

Prema sadašnjoj situaciji,Veselý (74. na rang listi)bi trebao biti prvi nositelj, ispred sunarodnjaka Jiříja Lehečke, koji je također član društva stotinu vodećih igrača svijeta (94.).

24. travanj 2024 02:11