StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

Igra se derbi Treće HNL-Jug, sastaju se Zadar i HV Posedarje. Evo što kažu glavni akteri...

Piše I. Gjergja
17. rujna 2021. - 14:52

Na Stanovima će se u petom kolu odigrati derbi Treće HNL-Jug kada se sastaju Zadar i HV Posedarje.

Oba sastava su u dobroj formi, Zadar je donio bod iz Splita, a Vitezovi su ostavili sva tri doma u srazu sa Uskokom. Pripreme su dobro odrađene, očekuje se dobar nogomet, što je poziv gledateljima da dođu i uživaju u nogometu. Zadar je nakon četiri kola ostvario jednu pobjedu, dva puta je odigrao neodlučeno, te jedan poraz, a Vitezovi su ostvarili tri pobjede i jedan poraz. Na derbi će moći gledatelji uz covid potvrde. Evo što su nam kazali akteri susreta.

-Za Zadarsku županiju ovo je praznik nogometa .Derbi je, ali i utakmica kako i svaka druga. Naši gosti iz Posedarja su dobro posložena momčad, dobra su klapa i odlično igraju. Prizivam da pobjedi nogomet, znam da će biti tvrda i teška utakmica, no vjerujem da ćemo mi slaviti. Gotovo sve igrače dobro poznajemo, nama iznenađenja, još jednom neka pobjedi nogomet, kazao nam je pomoćni trener Zadra Dragan Blatnjak.

- „Vitezovi“ su dobra, čvrsta i borbena momčad, u dobrom pobjedničkom ritmu. Izuzetno su dobro vođeni dobrim trenerom Josipom Butićem. Nastojat ćemo učiniti sve da ih zaustavimo. Znamo sve o njima oni o nama, bit će to fešta od baluna, kazao nam je igrač Zadra Vlatko Blažević.

Pomoćni trener HV Posedarja, Ivan Šimurina, kaže: 

-Želimo dobrodošlicu HNK Zadar u 3.HNL-Jug. Očekuje nas druga službena utakmica protiv njih. Prvi put smo se susreli prošle sezone u polufinalu kupa Zadarske županije na našem stadionu gdje smo slavili minimalnim rezultatom. I ovaj put očekujemo tvrdu i agresivnu utakmicu. Jako dobro poznajemo njihove igrače, osobno sam igrao s njih nekoliko. To su igrači sa prvoligaškim iskustvom od kojih u svakom trenutku prijeti opasnost. Zadar je sa svojim igračkim kadrom prvi favorit za osvajanje ove lige i sve osim toga bio bi veliki neuspjeh. Naša ekipa na Stanove dolazi hrabrog srca, pružiti svoj maksimum i možemo se nadati da ćemo se u Posedarje vratiti sa pozitivnim rezultatom, kazao je Šimurina.

Evo što kaže igrač Viteza Ivan Tokić:

- U subotu nas očekuje županijski derbi protiv HNK Zadar, gdje igra pregršt odličnih igrača sa prvoligaškim iskustvom. HNK Zadar sa svojim igračima po meni je prvi favorit za osvajanje 3.HNL-Jug, bez obzira što su salbo ušli u sezonu. Mi smo spremni ne idemo sa bijelom zastavom i učinit ćemo sve kako bi došli do pozitivnog rezultata.

** Susret Zadar – HV Posedarje igra se u subot u na Stanovima u 16,30 sati.

26. travanj 2024 05:32