StoryEditor
SportDRAMATIČNO NA UTAKMICI

Igrač NK Vrčeva Bruno Števanja udario glavnog suca Slavena Čirjaka šakom u glavu! Utakmica prekinuta, Čirjaku pružena pomoć, stigla policija...

Piše Ivica GJERGJA
24. travnja 2022. - 13:05

Na utakmici 16. kola Druge ŽNL Zadar, igrane u Gračacu 23. travnja između NK Velebit iz Gračaca i NK Vrčeva iz Glavice, kod rezultata 2:1 u 72. minuti utakmica je prekinuta. Igrač NK Vrčeva Bruno Števanja udario je glavnog suca Slavena Čirjaka šakom u glavu, zbog čega je intervenirala i policija, a utakmica je prekinuta. Števanja je, kako doznajemo iz NK Vrčevo, odmah suspendiran. 

O detaljima prekida donosimo zapažanje delegata, kako stoji u zapisniku s utakmice:

"Organizacija utakmice nije u potpunosti u skladu s važećim propozicijama za 2. ŽNL Zadar. Domaćin nije osigurao redarsku službu ni minimalan broj pobirača lopti, a nije bio nazočan ni licencirani rukovoditelj osiguranja. Sportske iskaznice kod obiju ekipa uredne, kao i licenca gostujućeg trenera, a domaći trener je bio nazočan na utakmici (povjerenik lige odobrio) iako nema licencu koja je još u izradi, posjeduje licencu za mlađe uzraste. Ni jedna ni druga ekipa nije imala licenciranog predstavnika kluba. Domaćin je predočio potvrdu o prijavi utakmice kao javni skup nadležnoj službi MUP-a.

Utakmica je snimana, a domaćin će na traženje iz Saveza istu dostaviti na uvid. Nazočno medicinsko osoblje g. Jasenko Goran. Postignuti golovi regularni, opomene gore navedenim opravdane, kao i isključenje gostujućeg igrača broj 10 Bruna Števanje u 70. minuti zbog grube igre na protivničkog igrača.

Nakon što je glavni sudac Slaven Čirjak dodijelio Števanji crveni karton, ovaj se zaletio prema njemu i udario ga šakom iznad desnog oka. Sudac se od udarca srušio na pod. Nakon ukazane medicinske pomoći u 72. minuti odsvirao je prekid utakmice. Nije bio sposoban nastaviti utakmicu.

Nakon prekida utakmice, na igralište je stigla ophodnja MUP-a, da bi obavila razgovor sa sucem i igračem koji je udario suca. Kapetan ekipe gostiju - predstavnik kluba izjavio je da potražuje da se dostavi snimka utakmice njima u klub na uvid kako bi razmotrili eventualnu žalbu na suđenje. U veoma rastrganoj i nervoznoj utakmici zbog opisanog događaja nastupio je prekid u 72. minuti. Doček i ispraćaj gostiju i službenih osoba fer i korektan."

Nakon ovog događaja saznali smo da se žurno sastalo čelništvo NK Vrčeva te osudilo ispad svog igrača Bruna Števanje, koji je odmah suspendiran i koji će biti sankcioniran.

Čelništvo kluba zauzelo je stav o ovom slučaju te se ispričavaju za događaj. Njihova delegacija, koja je već formirana u klubu, će posjetiti službene osobe s utakmice iz NK Velebit Gračac i Nogometnog saveza Zadarske županije.

01. srpanj 2022 16:06