StoryEditorOCM
SportLIGA ZA OSTANAK

Igračice Donata u Metkoviću osvojile tri nova boda gdje su pobijedile ekipu Neretve

Piše Ivica GJERGJA
10. svibnja 2022. - 18:31

NERETVA – DONAT 2:4

METKOVIĆ – Igralište Iza Vage. Sudac: Lacić. Pomoćnici: Ćalo i Kalinić.

Strijelkinje: 1:0 Herceg (3), 1:1 Ćubić (27), 1:2 Savčić (36), 1:3 Ćubić (40), 2:3 Mandić (46), 2:4 Barbir (88).

NERETVA: Šerić, Jurković, Menolo, Martinović, Falak, Herceg, Vladimir, Sršen,Mandić, Prkačin. Još su igrale: Rodin, Sušić. Trener: Duško Mijač.

DONAT: Adamović, Marinović, Serdar, Rožić, Čubić, Klapan, Đukić, Savčić, Barbir, Ivandić, Čavić. Još su igrale: M. Tomić, Strenja, Surać, Dubravica. Trener: Jurica Vuleta.

Tri nova boda osvojile su igračice Donata u Metkoviću u srazu s ekipom Neretve i tako ostale treće u ligi za ostanak, te su izbjegle izravno ispadanje iz lige. Iako su gubile, na kraju su postigle četiri zgoditka koja su im donijela pobjedu. Evo što je kazao trener Donata, Jurica Vuleta:

- Zadovoljan sam što se vraćamo s tri osvojena boda iz Metkovića. Iako smo rano primili pomalo smiješan pogodak nakon velike pogreške naše obrane, brzo smo uspostavili kontrolu nad utakmicom i zabili 3 pogotka. U drugom poluvremenu smo mirno priveli utakmicu kraju, iako smo mogli zabiti još koji pogodak više. Mlada smo ekipa i imamo dosta oscilacija u igri pa ponekad rezultat ne prati dobru izvedbu na terenu. Rastemo iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo dobrim igrama u preostalim utakmicama uspjeti sačuvati prvoligaški status, kazao je Vuleta.

U četvrtom kolu Donat će biti domaćin ekipi Međimurja iz Čakovca.

Redoslijed: Agram 23, Međimurje Čakovec 22, Donat 10, Neretva 1 bod.

OKVIR: DRUGA HNL ŽENA - Hajduk bolji od Vrčeva!

U skupini A Druge HNL – žene, igračice Vrčeva poražene su od Hajduka iz Splita na svom terenu 0:4. Do kraja lige ostalo je još jedno kolo, a Vrčevo je slobodno, tako da je ovim susretom za njih završeno prvenstvo. Plasirale su se na diobi četvrtog i petog mjesta ljestvice u konkurenciji devet ekipa. Igračice Vrčeva odigrale su 16 susreta, ostvarile 7 pobjeda, 7 poraza te 2 remija uz gol razliku 23:47 i ukupno osvojena 23 boda. Susret sa Hajdukom  igračice Vrčeva odigrale su u sastavu: Miličević, Martinović, Žilić, M. Števanja, Marija Števanja, Tošić, Bačić, Nikpalj,

Vitaljić, Galešić, Jurić. Još su igrale: Prtenjača, Krišto, Barešić, Dragić. Trener: Željko Števanja.

 

Slika ZNK Donat.

03. svibanj 2024 10:32