StoryEditorOCM
SportZADRANIN JE OSJETIO MOĆ JUVENTUSA! DANIJEL SUBAŠIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI

'Igrali smo protiv najkompletnije ekipe u Europi, to je TOP razina'

5. svibnja 2017. - 12:37
suba

Uvijek je gorko izgubiti 2:0 kod kuće, no Danijel Subašić i kolege iz Monacaponosni su na učinjeno tijekom sezone, nitko u Kneževini nije očajavao. Iako se još ne predaju.

- Igrali smo protiv najkompletnije i najkompaktnije ekipe u Europi. Stvarno su obrambeno jaki. Naplatili su naše dječje pogreške, mušice, kad izgubiš loptu na trideset metara od gola. I to je to. Mi smo neiskusni, oni su iskusniji. Zasluženo su dobili. Baš se vidi kako svatko ima svoju rolu u ekipi, koja je fizički spremna, taktički zaista TOP razina. Obranu igraju sjajno, a iza imaju vrhunskog golmana, fenomena Gigija Buffona. Super su momčad - rekapitulirao je Subašić, jasno da taj rezultat daje Juventusu goleme šanse za finale.

 

- Pa naravno. No, sigurno je da se nećemo predati. Kao što smo izgubili od Cityja 5:3 u gostima, pa smo doma prošli. Znamo protiv koga igramo, ali i da imamo kvalitetu. Nogomet je takav da nikad ne znaš što se može dogoditi. Nećemo dignuti ruke, idemo u Torino odigrati utakmicu života, dati sve od sebe, pa što dragi Bog da.

Kad biste ih eliminirali to bi bilo već čudo nego Barcelonin prolazak PSG-a. Iako je dvostruko manja razlika u golovima.

- Ne znam... Nemamo nikakav pritisak, sve smo svoje napravili. Izgubili jesmo, ali došli smo u polufinale, što se nitko nikad nije nadao, i to iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Svi su u klubu super zadovoljni. Bitno je da osvojimo prvenstvo, za to imamo velike šanse, to nam je glavni i primarni cilj.

Jeste li žalili što kod 0:0 niste prvi zabili, kreirali ste nekoliko prijetnji, pogotovo Mbappe jednu šansu...

- Imali smo te neke poluprilikice, ali nisu to bile čiste šanse. Kao što su ih oni imali kad su dali golove, kad je napadač ostajao sam i pita te gdje hoćeš. Sve naše prilike su uvijek bile da se njihov stoper nalazio na leđima igraču, nije bilo lako zabiti. Juventus definitivno ima super obranu. I kažem, naravno, još na vratima Buffona koji je čudo.

Je li to bio maksimum Monaca koji je ove srijede mogao pružiti?

- Ne znam. Maksimum smo dali tijekom cijele sezone, sa dječjim vrtićem doći do polufinala Lige prvaka, nije to mala stvar. S budžetom koji je pet puta manji od ekipa koja su ispale, ima već dva mjeseca. Svi smo sretni i zadovoljni super sezonom, dakako da nismo zadovoljni ovim rezultatom, i nećem se predati, ali realno, napravili smo veliki posao i sad se moramo okrenuti prvenstvu da ga finiširamo s titulom. Nema nikakvog razloga za plakanje.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

30. travanj 2024 10:05