StoryEditorOCM
SportU PROLAZU: (MALO)NOGOMETNI MATADOR GORAN DAĆO BURČUL

​Ima 44 godine, igra tri lige, a navika mu je - davanje golova!

Piše I. Gjergja
8. prosinca 2019. - 12:10
Daćo u akciji, žuti dres / Zadarski.hrBurcul(zuti dres) u akciji.

Svatko tko i površno prati mali nogomet u Zadru zna tko je Goran Daćo Burčul. On je nogometaš, malonogometaš, strijelac, matador, čovjek koji u svoj 44. godini života igra tri lige, što je nevjerojatno! Nastupa za Hajduk iz Pridrage u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, za Tin iz Zadra u Prvoj županijskoj malonogometnoj ligi, te za ekipu Klesarstvo Katuša iz Zadra u Županijskoj malonogometnoj ligi za veterane.

Sreli smo ga u društvu prijatelja na Kalelergi, njegov prijatelj Ante nam je prišao i kaže:

- Što se tiče nogometa, biologija za Daću ne postoji. Što je stariji to je bolji! I sad igra na tri fronta što je, siguran sam, svojevrsni raritet. Nema igrača koji to može igrati kao Daćo. Uzor je mladima u svakom pogledu, a onaj tko s njim igra, budite sigurni, postizat će zgoditke, jer će ga on naučiti.

Ako je postizanje zgoditaka „navika”, dokad to može trajati, pitamo Gorana?

- Sve je stvar navike, koncentracije i procjene. Kad se dobro prati igra i lopta, sigurno da ćeš u pravom trenutku reagirati i pokušati zabiti. Meni to uspijeva, nema tu puno filozofije. Treba biti sabran i voljeti to što radiš i sve će doći na svoje. U velikom nogometu do sad sam dao deset golova u polusezoni, a za Tina osam golova na osam utakmica. Dokle god budemo osjećao da mogu i dok budem mogao kao i drugi, igrat ću, kazao nam je Daćo.

Ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti mu još mnogo golova i da što duže ostane na terenu i parketu.

19. travanj 2024 20:21