StoryEditorOCM
SportČETIRI LIGE

Imenovana nova uprava županijske Udruge za mali nogomet: evo tko je novi predsjednik te koje se sve promjene uvode u natjecanje

Piše Ivica Gjergja
5. rujna 2023. - 21:12

Udruga za mali nogomet Zadarske županije dobila je nove upravljačke strukture. Nakon što je stara uprava na čelu koje su bili predsjednik Toni Kruneš i tajnik Željko Jurica te upravni odbor podnijeli ostavke, na skupštini udruge izabran je Stipe Bjeliš za predsjednika, Đani Milin za dopredsjednika te Marko Marin za tajnika. 

Članovi uprave su Frane Volpi-Kobal, Dino Kevrić, Krešimir Zrilić, Giovani Perinić, Stipe Čirjak, Lovre Fabijanić. U Nadzorno odbor su ušli Domagoj Gotovac, Hrvoje Medved, Frane Čolak. Povjerenik za suđenje je Mateo Šimunov

Izabrana je i disciplinska komisija u kojoj su: Tomislav Tomičić, Stella Dunić i Drago Dražević

Povjerenik Prve i Druge ŽMN je Josip Bralić, a povjerenik Treće i Četvrte Branko Mičić. Marketing i odnosi s javnošću vodi Alen Juričić

- Naš plan i program rada u Udruzi smo saželi u četiri stvari na kojima ćemo raditi. Pored postojećih liga, a imamo ih četiri, pokrenut ćemo juniorske i veteranske lige malog nogometa. Veteranska liga već egzistira i povjerenik je Drago Dražević. Također ćemo učlaniti jedan klub pod ingerencije HNS-a, a posljednja četvrta radnja je izgradnja futsal centra, što je velika novina, kazao je novi predsjednik Stipe Bjeliš.

Kako mislite organizirati klub pod HNS-om?

- Iz naše županije već igraju Gauni i Pakoštane, a što se tiče Zadra bilo bi najbolje kada bi najbolje igrače iz županije uključili u taj klub, a da pritom dobije i podršku Grada Zadra. Ako ne bi tako mogli, onda nam nema druge nego da prođemo put kao Pakoštane koje su igrale u Šibensko–kninskoj županiji.

Sustav natjecanja?

- Većina onoga što smo imali do sada ostaje isto. U doigravanje za prvaka ulazi šest momčadi od čega dva prva idu izravno u polufinale. Novost je ta će se za plasman u viši rang razigravati u četiri kluba, onako kako to radi HNS. Do sada su se igrale dvije utakmice istih klubova, a sad bi se natjecali svatko sa svakim. Novost je da se posljednja minuta igra „čista igra“. Za više „čiste igre“ nema mogućnosti radi manjka termina u Mocirama i Bilom brigu gdje ćemo nastaviti igrati utakmice.  

Ranije nije dosta stvari bilo kako treba, koliko košta natjecanje jednog klub u ligi?

- Svi su troškovi transparenti, počev od kotizacije koja je za svaki klub 200 eura. Dodatno se plaća dvorana, a za domaćinske utakmice i službene osobe, suci i delegat. Kotizacija za svakog u Prvoj ligi suca je 18 eura, u Drugoj 16, u trećoj 14, a u Četvrtoj 12 eura. Svaku momčad godišnje će koštati nastupi 1100 i 1200 eura, a i ovisi o tome sudjeluje li u doigravaju i koliko će domaćih utakmica odigrati klub.

29. travanj 2024 23:40