StoryEditorOCM
SportDINO MARTINOVIĆ

"Isplaćene su dvije plaće, potpisan je ugovor o podmirivanju duga Višnjiku, a preostaje nam da usuglasimo povlačenje odluke o otkazima trojici trenera"

Piše Dražen Žura
23. veljače 2023. - 17:56

Jesu li u Košarkaškom klubu „ Zadar” doista zapuhali novi vjetrovi otkako je na čelu Nadzornog odbora Dino Martinović, kojem je dobro poznato stanje u Klubu, jer je višegodišnji član spomenutog tijela? Sudimo li prema činjenicama koje nam je iznio u neplaniranom „ blic” razgovoru, ipak se kreće....

- Uspjeli smo dogovoriti potpisivanje nagodbe, odnosno Ugovora o podmirivanju naših dugovanja prema ŠC „ Višnjik”, što je bio jedan od prioritetnih zadataka NO -a i Uprave kluba. Preostaje nam da s direktorom Davidom Gunjevićem usuglasimo povlačenje odluke o otkazima trojici djelatnika KK „ Zadar”. Vjerujem kako će se za koji dan i to pitanje riješiti, jer svima nam je zajednička želja da se oko Kluba stvara pozitivna atmosfera, želimo Klub na najbolji mogući način približiti navijačima i dovesti ih u dvoranu. U svemu nam je potrebna i pomoć medija – kazao je Martinović, kojeg je na trenutak zateklo naše pitanje vezano uz plaću direktora Gunjevića.

Jer se uvidom u njegovu imovinsku karticu koju je kao i svi ostali dužan ispuniti i pravodobno ažurirati, u istoj, ranije uneseni podaci o plaći nisu promijenili sukladno odluci gradonačelnika Branka Dukića koji je izrijekom tražio usklađivanje s primanjima ostalih direktora gradskih trgovačkih društava.

- Od kada sam ja na poziciji predsjednika Nadzornog odbora, plaća direktora Gunjevića je svedena na brutto iznos od 14.940 kuna. Što se pak tiče imovinske kartice, zasigurno je riječ o tome da se kroz sustav još ne mogu vidjeti promjene, ali one su, siguran sam, napravljene, kaže Martinović kojeg smo usmjerili prema plaćama koje čekaju igrači...

- I dio toga ćemo riješiti jako brzo, naime potpisana su tri sponzorska ugovora. Jedna uplata prema Klubu je išla već danas, a preostale dvije očekujemo početkom idućeg tjedna. Tako da će igrači dobiti određena financijska sredstva, istina, nemamo čarobni štapić pa da se to riješi preko noći. Uostalom, iščekujemo da će čim prije zaživjeti gradski proračun, koji nam je neophodan za zatvaranje financijske konstrukcije poslovanja do kraja sezone. Želim napomenuti, da su djelatnicima u Radnoj zajednici isplaćene dvije plaće, dakle, smanjujemo dugovanja, uvjereni kako se nalazimo na dobrom putu – zaključio je Martinović.

26. travanj 2024 18:20