StoryEditorOCM
SportPRESEDAN

Isplivao nevjerojatan podatak: Luka Modrić sudjeluje u utakmici kakvu Real Madrid ne pamti

Piše Ante Šakić/SN
7. siječnja 2023. - 17:21

Real Madrid izašao je na Villarrealovu La Ceramicu osvojiti sva tri boda bez ijednog Španjolca u prvih jedanaest. Situacija koja se do sada u povijesti LaLige nije dogodila, ali nedavno u Ligi prvaka jest. Carvajal i Asensio startali su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Valladolida, ali nijedan od njih nije u prvoj momčadi protiv "Žute podmormice". Prvi je izbačen iz momčadi zbog ozljede, a drugi je izgubio poziciju od Fedea Valverdea, koji je iza napadačkog dvojca Benzema - Vinicius, pišu Sportske novosti.

Početnih jedanaest Real Madrida čine tri Francuza (Tchouaméni, Mendy i Benzema), dva Brazilca (Vinicus i Militao), dva Nijemca (Rüdiger i Kroos), Hrvat (Modrić), Belgijac (Courtois), Austrijanac (Alaba) i Urugvajac (Valverde). Ukupno sedam različitih nacionalnosti, bez Španjolske na mapi.

Ta pojava dogodila su u Ligi prvaka. Prošle godine, primjerice, protiv Sheriffa, Real Madrid je završio susret bez igrača iz zemlje gdje je Madrid prijestolnica. Courtois, Rodrygo, Militao, Alaba, Kroos, Modrić, Fede Valverde, Camavinga, Jovic, Vinicius i Benzema bili su jedanaestorica igrača koji su završili dvoboj 28. rujna 2021. Tog dana startao je samo jedan Španjolac, Lucas Vázquez.

05. svibanj 2024 17:21