StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE

Ivan Perinčić: ‘Svaki put kad imamo šansu da gurnemo u vatru naše mlade igrače, to ćemo i učiniti!‘

Piše Dražen Žura
19. rujna 2021. - 14:39

Zadar je svoje uvodne minute u novu sezonu HT Premijer lige odradio upravo onako kako je htio – pobjedom protiv Zaboka! Konačnih 77:51, još i nije prava slika stanja na parketu, jer je trener Ivan Perinčić odlučio ostaviti više vremena mladim igračima. U protivnom razlika bi bila uvelike drukčija, izraženija, međutim, to nije bio temeljni cilj, nego prigoda u kojoj se želio uvjeriti što mu mogu donijeti u ogledu s jačim suparnicima.

- Drago mi je da smo otvorili novu sezonu s pobjedom, svaka utakmica za nas je veliki izazov jer će svaka ekipa imati motivaciju da nas pobjedi, naročito manje ekipe. Pristup je najvažniji u takvim utakmicama, današnji pristup je bio dobar. Svaki put kad imamo šansu da gurnemo u vatru naše mlade igrače, to ćemo i učiniti, jer moramo dobiti od njih neku širu sliku – kazao je Perinčić, koji je izrazio zadovoljstvo učinkom Kevona Harrisa.

- Rekao sam kod njegovog odabira kako je riječ o potentnom igraču, atletske građe i razumijevanja za košarkašku igru. Još mu je potrebno malo prilagodbe, ali na dobrom je putu – zaključio je Perinčić.

U otvaranju ogleda sa Zabokom , izvrsno je izgledao Aleksandar Bursać, dok je Uroš Luković nastradao u sudaru sa suparničkim igračem, morao je ranije od planiranog na klupu.

- Ne bih previše razmišljao o utakmici, trebamo još vremena da se uigramo. Lijep je početak prvenstva, ali mislim da imamo još prostora za napredak i treba još malo vremena da se novi momci uklope u naš sistem. Iz utakmice u utakmicu mi ćemo biti sve bolji kazao je Bursać.

Unutar momčadi Zaboka svi su bili svjesni kako je Zadar za njih doista velika prepreka....

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, nismo mogli imati lakšeg i težeg protivnika, igrali smo protiv prvaka Hrvatske. Ono što smo večeras vidjeli nije moja momčad, mi smo puno kvalitetniji nego što smo danas pokazali. Nismo imali nikakve šanse , imali smo problema s napadačkim skokom, Zadar je imao 16 napadačkih skokova, to je nedopustivo za ovaj rang natjecanja, Nije nikakav alibi, postojali su određeni problema s ozljedama nekih igrača i kasno smo krenuli s pripremama – kazao je Zdravko Radulović, trener Zaboka.

20. travanj 2024 07:35