StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA (2) - OSAM EKIPA, NEMA FAVORITA

Ivan Sunara: Tribine mogu odigrati ključnu ulogu!

15. veljače 2017. - 20:27
cedevita_zadar6-260214

Ivan Sunara svoju je igračku karijeru pisao u čak tri kluba: Splitu, Zadru i Ciboni koji su sudionici ovosezonskog Kupa "Krešimira Ćosića", pa se nameće kao pravi "uvodnik" u veliki sportski događaj na Baldekinu.

Je li po Vama ovaj format završnog turnira hrvatskog Kupa, na kojem će se naći osam momčad pravi odabir ili je raniji sustav natjecanja bio prihvatljiviji?

- Uvijek bih digao ruku za ovu opciju koja je danas na snazi, jer svako natjecanje mora imati sadržajnost. Prijašnja praksa od dva dana pod motom "neka se završi što prije", za mene nije bila prihvatljiva. Konkretnije, na ovaj način se promovira košarka, što će svatko u ovom sportu, ali i oni kojima je košarka manje pri srcu, uvelike pozdraviti. Jer ne smijemo bježati od toga da se na našu košarku malo zaboravilo, nekako je gurnuta u drugi plan, tek se ove sezone u neku ruku približila publici. Kup je prava prigoda da se nastavi u tom smjeru i svi ćemo imati koristi od toga.

Hoćete li nazočiti svim utakmicama ili imate već unaprijed odabrane?

- Ono što je sigurno jest da ću ići u Šibenik, međutim, ne mogu sa sigurnošću kazati koje ću gledati budući da imam neke preuzet obveze, također vezane uz košarku, jer će tih dana u gradu Dražena Petrovića biti govoto svi koji imaju doticaj s ovim sportom u Hrvatskoj. Ne treba sumnjati da će se pojaviti i određeni broj "skauta" kako bi vidjeli što nudimo. Osobno, želim se naći s ljudima koje pak ne viđam svaki dana, a košarka nam je posao ili je u krvi.

Nerijetko ste znali komentirati igru košarkaške reprezentacije Hrvatske, pritom se pokazali kao vrstan "dijagnostičar", ali Vam ni prognoze nisu bile netočne. Kakav rasplet nudite na Baldekinu?

- Svima je nekako u u glavni ona objektivna slika koja zorno kazuje kako su klubovi koji igraju u regionalnoj ABA ligi u laganoj prednosti u odnosu na ostale. Zašto sam rekao blagoj? Iz razloga što se kroz nacionalno prvenstvo pokazalo da su i te kako ranjivi Cedevita, Cibona i Zadar. Zato onda moram posegnuti za onom poznatom kako je u Kupu sve moguće.

Je li ciljate na nekoga od domaćina, Jollya ili pak Šibenik, odnosno, nekoga posve drugoga?

- Ne smije se zanemariti ta domaćinska crta, jer priča s tribina može odigrati ključnu ulogu. Za igrače oba šibenska kluba, Kup je nedvojbeno veliki izazov, zato mislim da će netko od njih prirediti iznenađenje. Ali se to iznenađenje odnosi na one koji kroz sezonu nisu pozorno pratili zbivanja u našoj košarci. Usudim se kazati kako izrazitog, velikog favorita nema.

 

26. travanj 2024 21:01