StoryEditorOCM
SportZADAR SUTRA PROTIV CEDEVITE

Ive Ivanov: Želimo našim navijačima dati pobjedu za blagdane!

22. prosinca 2017. - 19:16
bayern_munchen_zadar17-210917

Svega dvadesetčetiri sata od utakmice u prvenstvu Hrvatske i gostovanja u Osijeku, momčad Zadra ima obvezu u regionalnoj ABA ligi, ni manje ni više nego kod moćne Cedevite.

Istina, "vitamini" su također imali putešestvije do ruskog Kazanja, međutim, njihova se snaga ogleda u bitno širem "rosteru" nego je zadarski. Stoga je u najavi priče protiv Vrijednosnica, trener Aramis Naglića istaknuo kako je bitno dobro rasporediti minute, između ključnih igrača Zadra i onih koji su češće na klupe.

- Dobro je ozračje unutar svlačionice, bili smo pripravni na ovako gust raspored, onda je puno lakše iščekivati dvoboj sa suparnikom koji ima svoje mjesto i na europskoj karti. Jest, izgubili su u Rusiji, ali to nimalo ne umanjuje njihove igračke mogućnosti koje su svima dobro poznate – veli Domagoj Vuković, igrač Zadra.

Njemu i suigračima predstoji odmoriti se u hodu i koliko toliko osvježeni istrčati na parket dvorane u Domu sportova, gdje će nastojati prirediti rezultatsko iznenađenje.

- Cedevita je u samom vrhu ABA lige, imaju tri poraza kroz sezonu što jasno kazuje koliko su moćni. Ono što ih izdiže od ostalih jest njihova igra na vanjskim pozicijama, odnosno, iznimno su opasni ukoliko im se dozvoli šut za tri poena. Gotovo pa nema igrača koji može pogoditi tricu, zato je važno odigrati agresivno na loptu. Nadalje, kada spuste loptu u reket također imaju niz dobrih rješenja, pa nas doista očekuje teška utakmica. Ali, u zadnje vrijeme igramo jako dobro, tako da se nećemo predati na prvu – najavio je Vuković.

U pravilu, zadarsku momčad na gostovanjima kroz Hrvatsku prate i navijači, onda ne treba dvojiti kako će se određeni broj naći i na tribinama u Zagrebu.

- Tijekom ove sezone, Cedevita nas je dobila dva puta, međutim, naše igre u posljednje vrijeme nekako brišu razmišljanje na način da je unaprijed poznat pobjednik. Naprotiv, držim da možemo odigrati jednu jako zanimljivu utakmicu, rezultatski neizvjesnu, u konačnici mogu kazati: "Zašto ne bismo mogli pobijediti?" i na taj način našim navijačima zaželjeti ugodne blagdane – kazao je Ive Ivanov.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati.

 

JAZINE ARBANASI IPAK NA VIŠNJIKU

Smrzavanje u Jazinama očito nikomu nije prijalo, pa će se derbi začelja u HT Premijer ligi, između Jazina Arbanasi i Ribola Kaštela odigrati (subota u 18 sati) u maloj dvorani na Višnjiku.

- Za nas kvalifikacijska utakmica. Sve ćemo napraviti da stignemo do prve pobjede. Pritisak postoji ali mislim da je veći s njihove strane. Mi još nemamo neki veliki kiks na svom parketu dok su oni kod kuće izgubili dva susreta s direktnim konkurentima. Smatram da smo mi ipak favoriti, s ta dva bode i dalje bi ostali u borbi za očuvanjem prvoligaškog statusa. Pozivam naše navijače da dođu i pomognu nam. Samo, po zadnjim informacijama susret bi se trebao igrati u Krešinom domu a ne u Jazinama koje su i dalje prehladne. Odlazak u Višnjik nije ono što želim, ali što je tu je. Bez obzira na sve, mi idemo i želimo tu pobjedu jako – kazao je Luka Bujas trener Jazina.

24. travanj 2024 19:14