StoryEditorOCM
SportVESLAČKI KUP

"Jadranaši" drugi u ukupnom poretku: osvojili su osam prvih, tri druga i dva treća mjesta! Petar Miloš i Ivan Mustać idu na juniorsko EP

Piše I.G.
2. svibnja 2022. - 15:05

Veslači Jadrana su na trećoj regati za Kup Dalmacije održanoj u Dubrovniku na regatnoj stazi u Rijeci dubrovačkoj ostvarili dobre rezultate osvojivši drugo mjesto u ukupnom redoslijedu klubova. Osvojili su osam prvih, tri druga i dva treća mjesta, od šesnaest posada koje su nastupile na regati.

Tako su prva mjesta osvajali osmerac mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak, Roko Skočić, Toni Čurković, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Roko Bubić i kormilar Marko Vrkić, zatim Viktorija Aleta u samcu mlađih juniorki, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić i Luka Kraljić, četverac s kormilarom mlađih juniora Rafael Brkić, Đani Švenjak, Toni Čurković, Roko Bubić i kormilar Marko Vrkić, koji je ujedno pobijedio u memorijalnoj utrci u spomen na veslača Neptuna Lukša Telonić. Još su prva mjesta osvajali četverac na pariće kadeta Lovre Kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić, Franko Božić, zatim Dora Turčinov u samcu kadetkinja, četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu David Božajić, Mikula Bobić, Martin Vujević, Matej Tičić i kormilar Marko Vrkić te dvojac na pariće mlađih kadeta Teo Škarpona i Filip Matešić.

Druga mjesta zauzimali su Niko Škarpona i Luka Kovač u dvojcu na pariće juniora, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće mlađih juniorki i Niko Skočić u samcu kadeta. Treće mjesto osvajali su Luka Kovač u samcu juniora i Adi Hadžić u samcu mlađih juniora. Četvrti su bili Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Marko Borić i Frane Medić u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Nakon tri održane regate Jadran je i dalje u ukupno poretku vodeći ispred splitskog Gusara i šibenske Krke, a preostale su do kraja još regate u Kaštel Kambelovcu i Posedarju. U Dubrovniku su s veslačima bili treneri Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te u pratnji predsjednik Nadzornog odbora Jadrana Gordan Marinović i član NO Rino Rados.

 Petar Miloš i Ivan Mustać na juniorskom EP-u!

Prošli tjedan su u sklopu priprema reprezentacije određeni veslači koji će nastupiti na Europskom prvenstvu juniora u talijanskom Vareseu od 20. do 22. svibnja. Među njima su i Ivan Mustać i Petar Miloš, članovi Jadrana, koji će nastupiti u četvercu s kormilarom u kojem su i Gabrijel Pšenica (Trešnjevka) te Stribor Čižmek (Mladost). Trener posade je Zadranin Branimir Vujević. Na pripremama je sudjelovala i jedna veslačica Jadrana, Sara Žuvanić, ali ona neće putovati na EP.

02. svibanj 2024 11:19