StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA (4) - PETEROSTRUKI POBJEDNIK

Jakov Vladović: Izbrisali smo strah od pobjede - neka se tako nastavi i na Baldekinu!

15. veljače 2017. - 23:22
zadar_kvarner3-180117

Mnogima je zasigurno nepoznata činjenica koja kazuje kako je Jakov Vladović, igrač Zadra čak pet puta u vis dizao pehar "Krešimira Ćosića" i nedvojbeno će ući u knjigu rekorda. U četiri navrata bilo je to sa Zadrom, njegovim današnjim klubom, te jednom u dresu Zagreba.

Je li pobjeda nad Gripama pravi obrazac za trijumf i u Kupu, budući će na drugoj strani opet biti Split?

- Držim da može, samo neka ne bude kao onih prvih deset minuta utakmice u kojem smo primili trideset poena. S takvom, mlakom obranom se ne može računati na pobjedu protiv nikoga kamoli Splita. Jer, oni su iskusna momčad da takav pristup ne bi kaznili. Dobro je što smo kasije zaigrali čvršće i upravo to nam može biti pokazatelj za meč na Baldekinu.

Uvijek se ističe ta specifičnost Kupa u kojem praktički nema favorita. Može li Zadar preko takvog razmišljanja?

- Znamo sve da je u jednoj utakmici i to u Kup natjecanju sve moguće što je potvrđeno nebrojeno puta ne samo u košarci nego u sportu uopće. Mislim da toga nije lišena ni ova završnica "Krešinog kupa" i to daje draž ovom natjecanju. Nama će ovo biti treći ovosezonski ogled protiv Splita kojeg smo znači dobro upoznali, međutim, uvijek se može dobiti koja informacija više. Zato ćemo još jednom pogledati u čemu se najviše griješilo na Gripama da bismo mogli otkloniti nedostatke u našoj igri.

Umor je riječ kojom se Zadar može "pravdati", međutim, nakon što se iza svega toga kriju pobjede, nekako je lakše podnositi teret koji je evidentan. Hoće li biti prostora za odmor prije Kupa?

- Iza nas je niz od četiri utakmice u sedam dana, doista previše, krenuvši od teškog gostovanja kod Igokee, potom Zagreba i Mornara na našem Višnjiku, te nedavne splitske priče na Gripama. Sve skupa tražilo je dodatnu energiju koju se potrošili, pa ćemo do početka kupa nekako morati napuniti akumulatore. Ali i odmoriti koliko god bude moguće više.

U nekoliko utakmica ove sezone gubili ste doslovce u zadnjoj stotinki, umalo se tako nešto nije dogodilo protiv Splita. Je li ova nit od tri pobjede kod igrača promijenila sliku na psihološkom planu, što bi mogao biti i dobar preduvjet za Kup utamicu u kojoj jedna pogreška može odlučivati pobjednika?

- Mislim da smo uspjeli srušiti tu barijeru koja nam je u nekoliko navrata i to u važnim utakmicama pravila velike probleme. Primjetno je da smo konkretno na Gripama uspjeli "izbrisati" strah od pobjede. Neka se tako nastavi i na Baldekinu.

Igrate u Šibeniku, na pola puta za obje momčadi. Komu će neutralni teren biti prednost?

- Prema onome što sam mogao čuti od prijatelja, u Šibeniku ćemo imati veliku potporu navijača, Tornado će biti uz nas i to nam znači puno. Isto tako, Split računa na svoju publiku, moje je pak mišljenje neka bude prava sportska i košarkaška priredba na parketu i tribinama, kao što je uostalom bilo na Gripama, onda neka pobjedi tko bude bolji.

19. travanj 2024 20:44