StoryEditorOCM
SportHRVATSKA OSTALA BEZ IGRAČA KOJI JE ZABIO 588 GOLOVA

Je li puklo kada se naljutio da ga se zbog jednog razloga tretiralo kao balavca!?

Piše Dražen Pinević/SN
5. prosinca 2019. - 23:05
rg_hrvatska_francuska75-240118

Lino Červar je objavio popis 28 igrača na koje računa za nastup na Euru koji 9. siječnja za nas počinje u Grazu, a nadamo se 26. siječnja završava u Stockholmu.

To je popis koji se ne može promijeniti i samo 28 igrača koji su na njemu mogu igrati na Euru. A na njemu sigurno nema Manuela Štrleka i to je ustvari najveće iznenađenje. Čovjek koji je dosad odigrao sve, koji je bio nezamjenjivi dio reprezentacije, koji je zdrav i igra u Veszpremu neće doći.

Jasno je da je tu nešto puklo.

Vidjelo se to još na akciji protiv Njemačke kada Štrleka nije bilo. Službene verzije osim da je Štrlek umoran i da mladi trebaju priliku nije bilo, no očito se ne radi o umoru. Više puta su Červar i Vori razgovarali sa Štrlekom što je Lino sam potvrdio kada je bila akcije protiv Njemačke, no očito se nisu našli.

Po nekim nagađanjima, razlog je što Štrlek s obzirom na staž nije zadovoljan statusom u reprezentaciji, jer ga se u lipnju dok su mnogi već bili na odmoru tretiralo 'kao balavca', a i on je bio na Final Fouru u Kölnu i to u finalu. O toj temi nitko ne želi javno, no očito da je to glavni razlog, jer činjenica da će postati otac u siječnju nije dovoljno jaka kod igrača koji je deset godina dao toliko puno.

Kako će to utjecati na neke stvari, tek će se vidjeti, no očito dogovora sa Štrlekom nije bilo, makar se činilo da će sve biti kako treba.

Lino Červar nije želio kopati po razlozima, samo je rekao:

- Štrleka sam uveo 2008. u reprezentaciju, imam vrlo visoko mišljenje o njegovim kvalitetama. Za mene, on je uvijek taj i mogu samo reći - šteta.

Loptica je prebačena na Štrleka koji se iz Mađarske nije oglasio nakon popisa, no očito će morati, jer on nije prolaznik kroz reprezentaciju već igrač koji je svojim odnosom i igrama zadužio taj tim. Nažalost nećemo ga vidjeti na Euru. Vrlo vjerojatno Mandiću će se pridružiti Mihić, što isto zvuči jako, ali bez Štrleka to je ipak drugačija priča.

Na popisu nema dosad još nekih standardnih poput Vrankovića, Pavlovića, Božića-Pavletića, Jaganjca, Ivića, ušli su Kuduz, Šarac, Martinović, Hrstić, Ašanin, vratili se Šunjić Šebetić, pa nakon dugo vremena Brozović, te potpuno iznenađujuće Josip Vekić koji je dobio povjerenje, makar su u Zagrebu najavili njegov odlazak iz kluba, jer se nije nametnuo!?

- Mi imamo jako puno obveza u 2020. i nitko koga nema nije otpisan. Pavlovića nema, jer smo zabrinuti za zdravlje srednjih, a Gadža je klasičniji srednjak od Pavlovića. Vrankovića nema zbog ozljede, razgovarao sam s njim, mislim da će morati na novu korekciju koljena - zaključuje Lino uz dodatak da će sve komentirati kada se okupe 17. prosinca.

Uz ozljede petorice igrača o kojima će najviše ovisiti kako će izgledati popis 16 igrača za start u Grazu i objavu popisa bez nekog konkretnog i detaljnog objašnjenja, možemo reći da nije dobro počela priča oko Eura. No, Červar je iskusan, zna zašto je koju odluku donio i što želi i nadajmo se da će priča u Stockholmu ipak imati sretan završetak.

Lino je želio čuti i vidjeti na posljednjim akcijama što igrači misle, što žele, koliko su se spremni odreći i očito je vidio nešto što drugi nisu. Čovjek koji odgovara za rezultat bira tim s kojim ide u bitku. Ovaj puta bez Štrleka, ranije dvaput bez Duvnjaka, pa bez Cindrića... Stalno netko fali, a medalju čekamo od 2016.

Nadajmo se samo da ovaj puta neće faliti ništa.

 

Popis igrača

1. ŠEGO MARIN, MONTPELLIER HB

2. AŠANIN MATEJ, HC PPD ZAGREB

3. ŠUNJIĆ MATE, US IVRY HANDBALL

4. CAR MORENO, NEXE

5. HORVAT ZLATKO, PPD ZAGREB

6. MATANOVIĆ VLADO, HC GORENJE VELENJE

7. VIDA IVAN, NEXE

8. MILETA FRAN, NEXE

9. MIHIĆ LOVRO, ORLEN WISLA PLOCK

10. MANDIĆ DAVID, PPD ZAGREB

11. RAVNIĆ VALENTINO, PPD ZAGREB

12. JELINIĆ MARIN, NEXE

13. MUSA ŽELJKO, SC MAGDEBURG

14. MARIĆ MARINO, MT MELSUNGEN

15. ŠIPIĆ MARIN, PPD ZAGREB

16. BROZOVIĆ ILIJA, HC HANNOVER – BURGDORF

17. DUVNJAK DOMAGOJ, THW KIEL

18. MAMIĆ MARKO, LEIPZIG

19. ŠARAC JOSIP, CELJE PIVOVARNA LAŠKO

20. HRSTIĆ MATEJ, PPD ZAGREB

21. KUDUZ ANTE, DINAMO BUCURESTI

22. GADŽA ANTE, PPD ZAGREB

23. CINDRIĆ LUKA, BARCELONA

24. KARAČIĆ IGOR, PGE VIVE KIELCE

25. STEPANČIĆ LUKA, MOL-PICK SZEGED

26. ŠEBETIĆ LUKA, TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL

27. MARTINOVIĆ IVAN, HANNOVER – BURGDORF

28. JOSIP VEKIĆ  PPD ZAGREB

19. travanj 2024 08:13