StoryEditorOCM
SportŠPANJOLSKI MEDIJI

Jedan prizor Luke Modrića izazvao je paniku među navijačima Reala, u klubu kažu da nema razloga za brigu

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
27. travnja 2023. - 09:13

Luka Modrić započeo je prvenstvenu utakmicu na gostovanju kod Girone, koju je Real Madrid u utorak izgubio 4:2, te je zamijenjen u 63. minuti.

Činilo se da je u pitanju taktička zamjena kako bi se kapetana hrvatske nogometne reprezentacije sačuvalo od eventualne ozljede, ali su televizijske kamere kasnije pokazale Modrića s povezom oko lijeve noge u kojem je, čini se, bio led - pišu Sportske novosti.

Naravno, u Realovom navijačkom puku odmah se pojavila panika zbog mogućnosti da Modrić propusti finale Kupa kralja s Osasunom koje je na rasporedu 6. svibnja te polufinale Lige prvaka s Manchester Cityjem 9. i 17. svibnja.

Ipak, španjolski dnevnik As izvještava kako u klubu kažu da nema razloga za brigu. Modrić je u srijedu imao slobodan dan, kao i ostali suigrači, te ga danas očekuju pretrage koje će se obaviti iz predostrožnosti. Uglavnom, hrvatski bi veznjak trebao biti na raspolaganju za velike utakmice koje Real očekuju sljedećeg mjeseca, s tim da će najvjerojatnije preskočiti subotnji prvenstveni ogled s Almerijom.

As u istom članku navodi kako je Modrić obavio razgovore s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom te da je izvjesno da će produljiti ugovor za još godinu dana, iako je dobio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije prema kojoj bi u dvije sezone zaradio 50 milijuna eura.

Međutim, od novca mu je važniji Real, odnosno želja da s kraljevskim klubom odigra još jednu sezonu i dosegne brojku od 500 nastupa. Ove sezone ‘zadarski genij‘, kako ga naziva novinar Asa, već je odigrao 44 utakmice u kojima je ostvario učinak od šest pogodaka i isto toliko asistencija. Time je izjednačio rekord u broju pogodaka iz sezone 2020./21., a svakako će imati što pokazati i do kraja ove sezone, pogotovo u velikim utakmicama za koje je uvijek posebno inspiriran.

As navodi i kako je odluci o skorom produljenju ugovora uvelike pomogla i sjajna podrška navijača na Santiago Bernabeuu, što nije moglo proći nezapaženo ni kod klupskog vodstva.

Naposljetku, As ističe kako će Modrić nastaviti igrati i za hrvatsku reprezentaciju, te da je moguć njegov oproštaj ukoliko Vatreni u lipnju u Nizozemskoj osvoje Ligu nacija. Druga je mogućnost oproštaj na Europskom prvenstvu koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj...

25. travanj 2024 12:42