StoryEditorOCM
SportZADAR DOMAĆIN

Jedinstvena međunarodna adrenalinske utrka ꞋAlpe Adria Jet Ski TourꞋ održala se ovog vikenda na plaži Borik

Piše Zadarski.hr
14. rujna 2021. - 17:05

Sudionici ovog adrenalinskog natjecanja stigli su u Zadar iz čak 24 zemlje Europe, a posebno je zamijećen dolazak mladog jet ski znalca Rasheda Ahmada Aldawasa, koji je na ovaj događaj potegnuo čak iz dalekog Kuvajta te osvojio 1. mjesto u disciplini ꞋRunabout GP2Ꞌ i 2. mjesto u disciplini ꞋRunabout GP1Ꞌ. 

”Ljubav prema Jet Skiju naslijedio sam od svog oca, a počeo sam ih voziti već kao dječak sa svega šest godina. Iznimno mi je drago da sam imao priliku prisustvovati ovom natjecanju, ovo je moj drugi nastup u Europi i prvi u Hrvatskoj, ali sam siguran kako ću se ponovno vratiti u Zadar jer sam zbilja uživao”, poručio je Rashed.

Iznimno zadovoljan, kako ishodom utrke, tako i lokacijom održavanja bio je i Josef Pochendorfer, pobjednik kategorije ꞋFreestyleꞋ. Iako već godinama dolazi kod prijatelja u Biograd na Moru i poznaje zadarsku regiju, ovog puta posebno je uživao u čarima Falkensteiner Premium Campinga Zadar, a na ovo natjecanje došao je vlastitim kamperom. 

Ni vjetrovito popodne ni jaki valovi nisu omeli dobar provod natjecatelja i gledatelja. Jednu od pobjeda odnio je i naš Slaven Ivančić i to u disciplini ꞋSKI GP2Ꞌ, uz 2. mjesto u disciplini ꞋSKI GP1Ꞌ.

image
ꞋAlpe Adria Jet Ski TourꞋ
Falkensteiner

”Sve je bilo i više nego odlično, čak i valovi i vjetar koji bi neke malo zabrinuli, nama su bili posebno veselje jer je tada vožnja još uzbudljivija”, izjavio je Slaven Ivančić.

Utrka se održala na dijelu plaže ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar, jedinog kampa s pet zvjezdica u Dalmaciji. Sudionike ovoj natjecanja oduševile su mobilne kućice svojim dizajnom, potpuno opremljenom kuhinjom i vlastitom terasom za opuštajuće trenutke. Ekskluzivnost lokacije unutar zatvorenog resorta, kao i najviši standardi i propisi za siguran i ugodan boravak, nesputana priroda, ali opet udaljena tek desetak minuta hoda od središta grada čine Falkensteiner Premium Camping Zadar idealnom lokacijom, kako za sportska natjecanja poput ꞋAlpe Adria Jet Ski TouraꞋ tako i za odmor.

image
ꞋAlpe Adria Jet Ski TourꞋ
Falkensteiner
20. travanj 2024 13:09