StoryEditorOCM
SportZADARSKI ČAROBNJAK

Još jedan dokaz kakav je fenomen, iako ima 37 godina Modrić je peti nogometaš u Europi po broju odigranih utakmica lani

Piše Frane Vulas
3. siječnja 2023. - 21:41

Luka Modrić peti je nogometaš iz najjačih liga Europe po broju odigranih službenih, natjecateljskih utakmica za klub i reprezentaciju u 2022. iako mu je 37 godina na leđima.

Prema podacima i listi koju je objavio Transfermarkt kapetan reprezentacije Hrvatske odigrao je u prošloj godini ukupno čak 62 utakmice. Od toga je Modrić 46 utakmica odigrao za Real Madrid te čak 16 za reprezentaciju Hrvatske. To je još jedan dokaz o fizičkom stanju u kojem se nalazi Modrić i u poznim igračkim godinama. Bez obzira što mu je 37 godina, i dalje vuče kraljevski klub i reprezentaciju. Uvjerljivo je najstariji među igračima na objavljenoj Transfermarktovoj listi.

Najviše utakmica u prošloj godini u nogama imao je stoper Liverpoola i reprezentacije Nizozemske Virgil van Dijk. Jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta je 2022. odigrao ukupno 64 susreta (54 za klub i deset za reprezentaciju). Slijede ga Milan Borjan (Crvena zvezda i Kanada), Bernardo Silva (Manchester City i Portugal) i Enzo Fernandez (River Plate/Benfica i Argentina) koji su odigrali po 63 susreta. Modrić je na diobi petog mjesta s Alissonom Beckerom (Liverpool i Brazil) i Harryjem Kaneom (Tottenham i Engleska) s po 62 odigrane utakmice.

Modrićevi reprezentativni suigrači Ivan Perišić (Inter/Tottenham) i Mateo Kovačić (Chelsea) su na diobi desetog mjesta s po 60 odigranih susreta u prošloj godini, zajedno s Masonom Mountom (Chelsea i Engleska), Jamesom Tavernierom (Rangers), Mohamedom Salahom (Liverpool i Egipat), Sadiom Maneom (Liverpool/Bayern i Senegal) i Viniciusom Juniorom (Real Madrid i Brazil). Perišić je tijekom 2022. godine odigrao 22 susreta za Tottenham, 26 za Inter i 12 za reprezentaciju, dok je Kovačić odigrao 44 susreta za klub i 16 za Hrvatsku.

24. travanj 2024 16:49