StoryEditorOCM
SportSUTRA U 18 SATI U DVORANI KREŠE ĆOSIĆA

Još jedan veliki derbi, dolazi Cibona, Jusup traži pomoć publike

18. prosinca 2019. - 21:17
zadar_cibona-251019

Ogled Zadra i Cibone u HT Premijer ligi, kao veliki hrvatski košarkaški derbi,  dolazi svega  nekoliko  dana  iza dvoboja s Crvenom zvezdom u ABA ligi, iz kojeg  je zadarska momčad izišla kao pobjednik. Nedvojbeno, kako bi taj trijumf mogao biti izvrstan "okidač" za novu eksploziju oduševljena na Višnjiku, gdje je trener Danijel Jusup , kojeg se  na istom mjestu nije moglo vidjeti uoči susreta s Beograđanima. Ovoga puta njegove impresije i najavu  utakmice s Cibonom donosimo posredstvom službene stranice KK Zadar. 

- Stvarno nema puno vremena između svih ovih utakmica i nije lako raditi pripreme. Cibona s nama dijeli prvo mjesto na ljestvici, pobijedili su nas na Višnjiku u ABA ligi. Mislim da su se stvari od onda malo promijenile i kod nas i kod njih s obzirom na to da su utakmice česte, događaju se povrede te varira forma. Treba vidjeti. Mislim da će biti neizvjesna utakmica i da ćemo tražiti svoju šansu, jer ipak igramo pred svojim navijačima. Ovim putem ih pozivam da nam pomognu, jer stvarno puno nam znače – kazao je Jusup, ne dozvolivši da se ni jednom riječju minorizira važnost bitke s Cibonom.

-Iako se govori da nema veze i prvenstvo je dugo, ja na to tako ne gledam. Svaka je utakmica važna i nije isto jesi li prvi, drugi ili treći. Nekako ako se to relativizira onda se u konačnici vrati. Mi imao takav pristup, da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo  - zborio je prvi čovjek struke u  KK Zadru, te se nakrtko osvrnuo i na pitanje o mogućnosti nastupa Bahira Ahmeda , koji je u Zadar došao kao treće pojačanje u mandatu novog trenera.

-Naša je želja da nastupi. No, to je sad stvar administracije, jer čekamo to pismo odobrenja. Ako ga uspijemo riješiti danas on će nastupiti. S obzirom da nas muče neke povrede svaki igrač je važan – misli Jusup, te nastavlja.

- Junaković nije spreman još za ove dvije utakmice, s Cibonom i Budućnosti. Na toj poziciji nam stvarno nedostaje igrač. Mavra se iscrpljuje po 38, 39 minuta i tu postoji opasnost od povrede, i tu moramo biti oprezni što me iskreno najviše brine. Vukovića( tijekom zagrijavanja na treningu op.p.) su stisla leđa, no valjda ćemo se uspjeti pokrpati  – priželjkuje Jusup, kojeg je publika ispratila  ovacijama i klicanjem:  "Jupe, majstore" nakon pobjede nad Zvezdom, što ga je osobito dojmilo.....

- Super je osjećaj kad ti zadarska publika oda priznanje, no isto je tako i velika obaveza i velika odgovornost da sutra te ljude ne bi razočarali. Koliko god godi, s druge strane nije svejedno jer treba opravdati to što su ipak ljudi dali povjerenje i što su prepoznali nekakav rad i što su se stvari počele okretati prema pozitivnom – razmišlja Jusup s osvrtom na upit vezano na temu kako će momčad reagirati nakon druge pobjede u ABA ligi. Jer, nakon   iznimno uvjerljive pobjede protiv Cedevita Olimpije, uslijedilo je otriježnjenje u Železniku.

-Baš su me u Beogradu novinari pitali nakon poraza od FMP-a kako to da smo odigrali loše, a samo tjedan dana prije smo deklasirali Cedevitu Olimpiju. Usporedio sam im to kao da si gladan i onda se odjednom dočepaš hrane i prejedeš se. Nije to lako samo razgovorom ukazivati kao što i jesmo. To je jedno iskustvo koje se uči mjesecima i godinama, kako igrači tako i treneri. Ako samo kažeš igračima to nije dovoljno, treba vremena za takve stvari, ali vjerujem da smo pametniji nego nakon Cedevite Olimpije – uvjeren je Jusup.

Utakmica se igra u četvrtak na večer s početkom u 18 sati.

MOŽDA ZAIGRA I ASHID

Bashir Ashid , tijekom srijede dobio je  izlazno pismo, pa će se vjerojatno pojaviti u sastavu za utakmicu s Cibonom, osobito stoga jer je Vukovićev nastup pod velikim upitnikom.

-On nije još trenirao s nama. No, kad smo tražili igrače željeli smo pronaći nekog tko će biti kompatibilan s Allenom, Mavrom i Junakovićem koji dosta traže loptu. Ahmed je igrač energije, atleta je, izuzetno dobro trči, igra dobru obranu, dobar je skakač te je spot-up šuter. Nije igrač koji previše kreira, a već imamo na tim vanjskim pozicijama igrače kojima je kreacija jača strana i da smo doveli nekog sličnog njima bila bi malo jedna lopta na terenu. Tako da je to jedan timski igrač koji s mladošću i energijom može pomoći – zaključio je Jusup.

24. travanj 2024 12:28