StoryEditorOCM
SportVETERANSKA LIGA

Još se nije slegla prašina na parketu SD Mocira nakon velikog slavlja MNK Zadranke koja je u finalnom dvoboju porazila Sabunjar

Piše Ivica GJERGJA
10. svibnja 2022. - 20:31

Još se nije slegla prašina na parketu SD Mocira nakon velikog slavlja MNK Zadranke koja je u finalnom dvoboju porazila Sabunjar Riba nekretnine (na šesterce 5:4, 2:2) i tako se po drugi put okitila prvim mjestom. MNK Zadranka je postala najbolja veteranska momčad u Zadarskoj županiji. Sve čestitke Zadranki koju je do finala vodio neponovljivi kapetan i vratar Emilio Puzar – "Pantera", kako su ga prozvali njegovi suigrači. Puzar je branio vrhunski, nakon Slobodana Marušića – Ribe dugo netko nije tako branio u Mocirama kao Emilio. Ulijevao je povjerenje svojim suigračima na parketu, svojim obranama poticao ih na više i bolje, a što su, kako se na kraju  pokazalo i učinili - pobjednici su ovogodišnjeg natjecanja. Emilio će ostati u dugom pamćenju ljubiteljima malog baluna u Zadru, kao i njegovi suigrači.

I dok je Zadranka u svojim redovima imala najboljeg vratara, drugi po uspjehu Sabunjar Riba nekretnine imala je dvojicu najboljih igrača u liku Vedrana Ješe i najboljeg strijelca Frane Fatovića. Vedran Ješe sa 40 godina je u pojedinim trenucima susreta podsjećao na dane kada je prije gotovo 20 godina osvojio prvenstvo sa NK Zagrebom, bio je stamen u svakom susretu, a poglavito u finalu. Veliki borac za svaku loptu, za kojega nema izgubljene, a o proigravanju i solo akcijama u malom nogometu da ne govorimo. Sve je „zasjenio“ svojim igrama, a kada smo ga upitali dokle misli ovako, sa smiješkom nam je pokazao na sina: "Pa dok moj sin ne zauzme moju poziciju, dečko ima 12 godina i igra nogomet."

Još jednog najboljeg pojedinca ima Sabunjar Riba nekretnine, najboljeg strijelca lige Franu Fatovića. Dovoljno je reći da je bolji od svog rođaka Joke Vukoše, poznatog strijelca Puntamike. No, šalu na stranu, Frane se dobro naoružao strpljenjem u igri, nije žurio i na brzinu pucao, smireno je to radio i zato je najbolji uz postignuta 32 zgoditka, što je svojevrsni rekord. Jedna anegdota kruži kod njegovih suigrača, da kad Frane ne postigne zgoditak, ne može spavati dva dana. 

-To se moji dečki šale, ali nije mi lako kad promašim, patim, odgovorio je Frane.

Kao voditelj momčadi dakako da je najbolji Branko Mičić koji je izvrsno u finalu „trimao“ Zadrankom, no ništa dalje od njega nisu ni Gašpar Begonja (Sabunjar Riba nekretnine) i Predrag Bjelitić- Pegy (Puntamika). Sva tri su iz istog zadarskog malonogometnog miljea, prosudbe su im izvanredne, znaju kad treba koga zamijeniti, upravljaju domaćinski ekipama i zato imaju uspjeha.

Riječ dvije o njihovu povjereniku lige Dragi Draževiću. To je čovjek koji živi za ovu ligu, cijeli je unutra, ma u koje doba dana noći ga čovjek nazove dobit će informaciju o malom balunu te ga po svemu sudeći neće mijenjati.

Podsjetimo da su ekipno u ligi na kraju najbolji Zadranka, Sabunjar Riba nekretnine i Mama Mia.

 

 

04. svibanj 2024 02:35