StoryEditorOCM
SportOKRŠAJ NA TERENU

Josip Jurlina iz Starigrada Paklenice brani boje MNK Olmissuma iz Omiša: ‘Drago mi je da sam nadmudrio vratara, mog prijatelja Piplicu‘

Piše Ivica Gjergja
21. svibnja 2023. - 17:45

‘Naše gore list‘, 23-godišnji Josip Jurlina iz Starigrada Paklenice, malonogometni reprezentativac brani boje MNK Olmissuma iz Omiša koji igra finalnu seriju za prvaka Hrvatske sa Futsal Dinamom.

Prvi susret ova dva kluba odigran je sinoć u Omišu, gdje je Olmissum pobijedio - 2:1. 

Iako je najprije gubio 0:1, preokrenuo je na koncu rezultat u svoju korist. Taj drugi pobjedonosni zgoditak postigao je upravo Jurlina koji je ujedno bio najbolji igrač susreta, te dobio priznanje od svih u dvorani. 

- Bila je to tvrda, teška utakmica, što smo i očekivali. Futsal Dinamo je odlično posložena momčad. Moj zgoditak mom dobrom prijatelju vrataru Anti Piplici, inače iz Benkovca, koji je vratar Dinama, donio je pobjedu mojoj momčadi. Drago mi je da sam ga nadmudrio. Dakako da sam sretan i zadovoljan, no nema odmora jer već sutra igramo drugu utakmicu, također kod nas - rekao je Jurlina.

Rođen je 13.siječnja 2000. godine u Zadru, a nakon nogometne epizode u Hajduku pristupio je Splitu, gdje je načinio prve futsal korake. Jurlina je u prvoj sezoni u dresu Splita osvojio kadetski naslov prvaka, a u naredne dvije sezone okitio se juniorskim naslovom, te je proglašen najboljim juniorom Hrvatske.

Vrhunac je dosegao na završenom EURO-u u Latviji, gdje je bio jedan od najboljih igrača Hrvatske, te je izabran u najbolju momčad prvenstva. Inače Josip je standardni seniorski reprezentativac.

21. travanj 2024 12:16