StoryEditorOCM
SportISKRENO REKAO

Joško Gvardiol u intervjuu otkrio: ‘Odluka Leipziga nije mi se svidjela. Htio sam u Premier ligu‘

Piše SPORT SD
20. veljače 2023. - 11:31

Nazvao me agent i rekao mi da je Chelsea izuzetno zainteresiran za mene. Naravno da sam ozbiljno razmišljao o ponudi tako velikog kluba. Ali u Leipzigu su rekli da me ne žele prodati.

Ispričao je to Joško Gvardiol u velikom intervjuu za Times, koji prenose i ostali otočki mediji. Sudeći prema riječima hrvatskog reprezentativca i jednog od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Kataru, zovu europskih velikana sve je teže odoljeti. Ako su njegovi dosadašnji "hintovi" i bili donekle zamaskirani, 21-godišnji Gvardiol je sada jasno poručio da je spreman za transfer koji bi mogao srušiti rekorde, prenose Sportske novosti.

- U Leipzigu su me poprilično zbunili inzistiranjem da nisam na prodaju. Mjesec dana prije početka prijelaznog roka, bio sam u uredu kod sportskog direktora koji mi je rekao: ‘Joško, nećemo te prodati, trebamo te i vjerujemo u tebe‘. Reagirao sam u stilu: ‘OK, to je u redu‘. Mogu ostati, sviđa mi se ovdje i sve što moram je raditi na sebi, da igram i osvojim nešto.

Gvardiol kaže da se situacija promijenila u zadnja dva dana prije početka prijelaznog roka, u trenutku kad se pojavila ponuda Chelseaja. Da se pitalo samo njega, danas bi igrao u Premier ligi, no uprava Leipziga je odlučno spustila rampu. Stoper kojeg Transfermarkt procjenjuje na 75 milijuna eura o tome je ponudio dvosmisleno razmišljanje.

- Mučio sam se s takvom odlukom, ali nismo uspjeli postići dogovor. Što je tu je. I dalje sam ovdje i nemam problema s tim jer je moja prvotna ideja i bila da ostanem. Jedna sezona nije bila dovoljna, ovo je druga, čak i još jedna bi bila sjajna, ali vidjet ćemo.

05. lipanj 2023 10:41