StoryEditorOCM
SportFOTO: U ZADRU SE ODRŽAVA PRVENSTVO HRVATSKE U PODVODNOM RIBOLOVU

Junak prvog dana je Danijel Gospić, a najviše su stradale - vrane!

23. lipnja 2017. - 23:31
ph_podvodni18-230617

Uoči službenog početka vaganja ulova na 25. Pojedinačnom  prvenstvu Hrvatske u podvodnom ribolovu, na terasi predivnog  "Famous Beach and Grill Bara", u Zadru, na Puntamici, predsjednik SRD " Harpun"( Zadar), Ante Kolanović, izvjestio je nazočne kako je prvog dana natjecanja  sve proteklo u najboljem redu, te je izustio: " vaganje može početi"! I bi tako, pa su ribolovci netremice pratili uobičajeni protokol, mjerenje dužine , težine , vrste i bodovne vrijednosti za svaku ulovljenu ribu.

Bilo je podosta uzbudljivo, uz poneku slatku dosjetku, međutim, uvijek s velikim pljeskom za  " najbogatiju žicu"! Zaključno, prvo mjesto uzeo je Danijel Gospić ( ŠD " Škarpina – Nerezine), koji je " na ostima" nanizao 19270 bodova, njemu uz bok stao je Stjepko Kesić ( ŠRD "Strožanac" - Podstrana)) iza čijeg imena je stalo 15924 boda, dok je treću poziciju zauzeo  Sandi Petruško s 13 530 bodova ( ŠRD " Marlera " - Lužnjan). Njemu je otišla i nagrada za najvrijedniji, ujedno i najteži ulov kirnju tešku 4390 grama. Valja kazati kako se najviše lovila vrana, ali nisu to one ptice zagrebačke koje napadaju prolaznike, nego riba koja podosta obitava u akvatoriju otoka Iža.

Na "žici" se našlo malo označene ribe , pa sam morao više od očekivanog improvizirati, tražiti ribu  u njihovim rupama, kasnije se primaknuti i kraju ne bi uhvatio ponekog cipla ili brancina- kazao je Gospić, pobjednik prvog dana natjecanja i ribolovac koji brani lanjski naslov prvaka Hrvatske. Drugog dana natjecanja prvenstvo se seli u akvatorij otoka Žuta i Sita.

20. travanj 2024 15:31